Защо все така става ?

  • 693
  • 5
Здравейте,
Онази вечер имах гости и раших да направя пържоли със сметанов сос. Сложих ги за няколко часа в марината, после ги наредих в плик за печене, отгоре сложих лук нарязан по-наедро, малко гъби и заквасена сметана ( рецептата я изрових от Готварската книга на форума), малко мазнина, малко вода, вързах, надупчих и опекох.
Само, че винаги сметаната ми става като пресечена - никога не става на гладък гъст сос ( а съм виждала и яла, печено месо със сметанов сос , чудни  newsm10).

Защо става така Thinking, къде бъркам newsm78 ?
Виж целия пост
# 1
Такива ястия със сметана ги правя в йенска тенджера. В плик не се ли пече само? newsm78
За да стане сметаната на сос, трябва да има достатъчно течност - вода, бира, вино...
Виж целия пост
# 2
Имаше много сос - вино, мазнинка. Ама и като го правя в йенската пак така става Sad
Виж целия пост
# 3
замени готварската сметана на течна готварска ... и ще стане - много често заквасената сметана от висока температура се пресича
Виж целия пост
# 4
замени готварската сметана на течна готварска ... и ще стане - много често заквасената сметана от висока температура се пресича

 smile3521 Тъкмо това щях да кажа
Последният път правих пържоли със сметана и така се пресече, но много бързах и сметаната беше директно от хладилника, а пък фурната загрята на мах....и естествено се пресече, но пак се изяде деее Joy
Виж целия пост
# 5
Имаше много сос - вино, мазнинка.
Според мен е възможно да се е пресякла от виното newsm78 Прясно мляко и сметана се пресичат от киселината.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия