заливка за мусака

  • 11 289
  • 19
Имам питане...
Как правите заливката на мусака например?
С яйца и кисело мляко?
Питам защо аз много мразя заливки и по-специално тази.
Днес правих мусака както аз я обичам - с кайма, картофи, патладжани, тиквичка, морков, гъби...
Като се опече я поръсих с магданоз за красота и майка казва - ами да направя заливка...
Аз и казвам, че не обичам и тя - Ама как мусака без заливка?!

Та... как правите заливката вие и правите ли изобщо?
Виж целия пост
# 1
С яйца и кисело мляко - допичам 10 минути и готово!  Peace
Виж целия пост
# 2
С яйца и кисело мляко - допичам 10 минути и готово!  Peace
Peace  и аз

Като не ти харесва - не прави заливка.
Моето дете не обича и аз много рядко правя.
Виж целия пост
# 3
С яйце, кисело мляко и малко брашно. Аз като дете много мразех заливката на мусаката и си я делях  Mr. Green
Виж целия пост
# 4
Аз вчера готвих това и направих заливка от 3 яйца, 1 кисело мляко и 3 с.л. брашно стана чудесна
Виж целия пост
# 5
Правя нещо като сос бешамел-олио, запържвам брашно, доливам вода, малко да поври, като бъркам. После, като го махна от котлона добавям две-три яйца-и с това заливам. После допичам мусаката.
Виж целия пост
# 6
Предлагам ви една страхотна заливка от форума Gotvetesmen

Пухкава заливка за мусака:
В тенджерка се запържват 100 грама( три супени лъжици с връх) брашно в 100 млитра( кафяна чашка) олио.
Когато брашното пусне мехурки се налива 0.5 литра( 2 чаени чаши) прясно мляко или разбито на гъст айрян по-сладникаво кисело мляко. Добавете и чаена лъжичка сол - инак заливката става малко блудкава.
Бърка се докато почне да се отделя от стените на тенджерката - става много бързо и НИКОГА не става на грахулки.
Сваля се от огъня и се добавят две яйца( без черупките) - бъркането продължава докато стане гладка паста.
Ако много се сгъсти, добавете още едно яйце.
Мусаката трябва да е гореща - всъщност като "наближи да става" намалете фурната наполовина и започвайте пастата.
Залива се и се разпределя равномерно върху мусаката, но не се притеснявайте особено - сама ще се заглади.
Връщате тавата във фурната на максимална степен и когато започне да се зачервява може да я намалите отгоре за да не прегори.
Наистина е страхотна - препоръчвам
Виж целия пост
# 7
Аз правя заливка от една рецепта от вестник "За жената". Рецептата беше на гръцка мусака. Вари се сос Бешамел на водна баня - както си му е редът - прясно мляко/бульон, брашно, сол докато се посгъсти. На две яйца се разделят жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг. Настъргва се сирене на едро ренде. След като Бешамела изстине малко се прибавят жълтъците, белтъците на сняг, сиренето. Разбърква се леко, полива се мусаката и се допича. Става много вкусна заливка, препоръчвам я. Може да се добави малко червен пипер и черен пипер за цвят и вкус - който обича вкуса им!
Виж целия пост
# 8
С едно или две яйца и кис.мляко, но по принцип зет ми не яде яйца, така че ако е за него, я правя без заливка мисля че няма разлика кой знае каква  Hug Кои както я обича  Grinning
Виж целия пост
# 9
То и аз май трябваше да я остава без заливка, иначе мноого обичам ама сега от бременноста нещо от заливката Sick
Виж целия пост
# 10
Обожавам заливката!Винаги я правя дебела-3 яйца,кис.мляко и 2 лъжици брашно.Но ще пробвам и заливката на Sisi  eat
Виж целия пост
# 11
яйца,кис.мляко, бра6но, настърган ка6кавал, босилек
Виж целия пост
# 12
Аз вчера готвих това и направих заливка от 3 яйца, 1 кисело мляко и 3 с.л. брашно стана чудесна

и аз така я правя  Peace
Виж целия пост
# 13
Ние понеже не я обичаме заливката много дебела, аз слагам повече яйца, 4-5 лъжици кисело мляко и малко водичка, за да стане по рядка. Така тя попива в мусаката и не става дебела  Peace
Виж целия пост
# 14
Аз пък я правя като крем карамел - с прясно мляко, яйца и съвсем малко брашно. Също така пропада надолу в мусаката и става като крем. И отгоре се запича, разбира се, и е много вкусно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия