Какъв зрял боб купувате?

  • 1 625
  • 7
Нещо все не попадам на хубав. Винаги накисвам от вечерта, но все не може да се свари дибре. Или някои зърна се сваряват, а други тракат по тенджерата. Вие каква марка купувате? Как изглежда опаковката, за да се ориентирам?
Виж целия пост
# 1
Имаше такава тема... аз само от щанда за варивата в Халите купувам боб и съм много доволна. bowuu
Виж целия пост
# 2
Да, от щанда на халите и аз съм много доволна.Взимам един шарен боб-далматинец е сорта, много бързо увира и е много вкусен.Кисна го най-много 1 час преди варенето.
Виж целия пост
# 3
Най-евтиния и най-дребен - Сенсен му се вика. Увира много бързо и е много вкусен. Откакто варих 8 ч. един прехвален смилянски и накрая го изхвърлих, не се хвърлям на голямо /това за боба, де/.
Виж целия пост
# 4
Купувам от пазара - от тези които продават тикви. През този сезон е пресен и бързо се сварява - без накисване даже .
Виж целия пост
# 5
Свекърва ми ми дава смилянски. ШАрения става  по-бързо, но на мен ми идва тежък и почти не готвя от него, а за белия (едрия) го кисна по 24 часа и после варене още толкова #Crazy. Иначе когато киснеш боб се отстраняват зърната, които не са набъбнали, а за по-бързо сваряване се слага сода или ракия.
Виж целия пост
# 6
Добруджански - дребен и вкусен и увира сравнително бързо.
Виж целия пост
# 7
Този трик със содата и ракията не го знаех!   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия