Газ или стъклокерамика?

  • 4 668
  • 27
Имаме стъклокерамичен плот с 2 котлона(2 зони),много сме доволни ,но се чудим дали има смисъл да вземем газови котлони към него(понеже такъв беше предварителния ни план) newsm78
Споделете дали ще излиза по изгодно да се готви на газ или стъклокерамиката е достатъчно икономична?Ако има разлика между тях ,колко голяма е тя?Заслужава ли си?
Виж целия пост
# 1
Ние също сме решили да си вземем и газови котлони. Според мен има смисъл. За изгодно не мога да кажа - вероятно ThinkingНо едно е сигурно - адски бързо се готви на газ, а и винаги ще има къде да си направиш кафе, ако токът спре Laughing
Виж целия пост
# 2
Ние също сме решили да си вземем и газови котлони. Според мен има смисъл. За изгодно не мога да кажа - вероятно ThinkingНо едно е сигурно - адски бързо се готви на газ, а и винаги ще има къде да си направиш кафе, ако токът спре Laughing

Моите са комбинирани газ и стъклокерамика .Вече 5 година готвя само на газовите котлони, става много по -бързо .Единствените случаи в които ползвам другите, е когато газта свърши.
Виж целия пост
# 3
От 3 години готвя само на газ.За това плащаме горе долу по 20 лева на 6 месеца.Аз лично съм много доволна.
Виж целия пост
# 4
Откакто готвя на газ - близо 3год, не мога и да си помисля за друго.
Много бързо става и наистина е гот когато изгасне тока да можеш да довършиш яденето Wink

Не знам колко плащаме, т.к сме газифицирани и ни идва обща сметка.
Единствения минус е, че малко по-трудно се чисти заради скаричките отгоре.
Виж целия пост
# 5
Газта по принцип излиза по ефтино - определено. В къщи обаче се отказахме да вграждаме газов котлон на плота, за по-голяма безопасност!
Виж целия пост
# 6
Аз също се чудех дали да си взема газови или стъклокерамични плотове и тъй като не съм решила темата ми е особено интересна. На газ си мисля, че е много по-икономично, но от друга страна е по-опасно и се получава много влага, която не съм сигурна, че аспиратора улавя на 100 %, другия недостатък според мен е, че не може много прецизно да се регулира температурата на газта, а за предимствата другите момичета вече са ги описали и аз съм съгласна с тях. дано помогнете и на мен да реша, защото постоянно претеглям плюсове и минуси и все не мога да реша.
Виж целия пост
# 7
и се получава много влага, която не съм сигурна, че аспиратора улавя на 100 %,

Това не го знаех, би ли обяснила по-подробно?
Виж целия пост
# 8
и се получава много влага, която не съм сигурна, че аспиратора улавя на 100 %,

Това не го знаех, би ли обяснила по-подробно?
При горенето на газта се отделя водород, който се свързва с кислорода във въздуха и се образуват водни пари. Те съответно най често кондензират по студени повърхности като стени и т.н.....От друга страна пък, самия процес на горене изгаря кислорода от въздуха и се налага често проветряване.
Виж целия пост
# 9
По темата: по-евтино е (15 лв за 4-5 месеца), за двоен газов плот, на пропан-бутан.

От години готвя само на газ и за мен основните предимства на газта са:
- по-бързо се готви
- по-удобно (не се налага да чакаш котлонът да загрява и да изстива)
- веднага може да коригираш температурата на готвене

Стандартните двойни плотове (с горелки съответно 1 kw и 3 kw) предлагат достатъчен избор на температури на готвене.
За влажността и изсмукването на кислорода - наистина е така, но по-скоро за обемни газови уреди като отоплителни печки и по-мощни газови бойлери. За толкова години готвене на газ не съм имала проблеми с влагата.
Виж целия пост
# 10
Привет! Късничко ми е вече за тая тема, защото в крайна сметка си купихме керамични котлони. И ние много искахме газови, но в няколко магазина ни убедиха в противното. Съображенията бяха следните - първо, температурата се достига за 4 до 6 секунди, което е много кратко време и пести енергия. Второ - керамичните котлони не работят през цялото време, а отвреме навреме изключват и топлината се отдава от керамиката към съда за готвене. След като се отдаде, котлона автоматично пак се нагрява - това е измислено с цел икономия на ток и според мен е много хитро. Трето - не се разправяш с газови бутилки и не мирише, а при нас основна причина за избора се оказа и липсата на място за въпросната бутилка. Така че според мен най-голямото предимство на газовите уреди е, че работят и при режим на тока, ама да се надяваме, че няма да ни се наложи  Rolling Eyes
А консултантите в магазините твърдяха, че като горене на енергия керамиката много се доближавала до газовите печки.
Това е, което знам аз, дано да съм полезна за тези, което още не са си избрали на какво да готвят!
Виж целия пост
# 11
Ние си купихме печка изцяло на газ и отделно си вградихме керамични котлони, но почти не ги използваме, готвим изцяло на газовата печка. Аз съм страшно доволна от печката, всичко става за отрицателно време и въобще не е вярно, че мирише на газ в апартамента, защото преди да си купим печката много наши приятели ни разубеждаваха да не си купуваме такава печка именно по тази причина.  Party
Виж целия пост
# 12
AMI AZ RE6IH,W4ERA KUPIHME GAZOWI KOTLONI NA GAZ ZA WGRAJDANE.
IMAM NABLUDENIQ OT TOK I GAZ.W MOMENTA AZ SAM NA TOK,A MAIKA MI CQL JIWOT E NA GAZ
I SEGA ZA NOWIQT APARTAMENT IZBRAH GAZTA.NQMA TAKOWA NE6TO ZA WAZDUHA.TOWA WAJI SAMO ZA OTOPLITELNI UREDI Peace
Виж целия пост
# 13

Моите са комбинирани газ и стъклокерамика .Вече 5 година готвя само на газовите котлони, става много по -бързо .Единствените случаи в които ползвам другите, е когато газта свърши.

И аз така. Освен това плащаме за газ 23лв. на 6м.
Виж целия пост
# 14
Имаме стъклокерамичен плот с 2 котлона(2 зони),много сме доволни ,но се чудим дали има смисъл да вземем газови котлони към него(понеже такъв беше предварителния ни план) newsm78
Споделете дали ще излиза по изгодно да се готви на газ или стъклокерамиката е достатъчно икономична?Ако има разлика между тях ,колко голяма е тя?Заслужава ли си?

не разбирам много въпроса, защото
моята печка е газова със стъклокерамичен плот.
винаги е по-изгодно да се готви на газ. Peace

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия