Супа със зелева чорба???

  • 17 089
  • 13
 Знаете ли рецепта за супа със зелева чорба. В момента е идеална за целта, а съм чувала, че ства страхотна супа.
Виж целия пост
# 1
Да, свекърва ми прави такава със свинско месо и ориз. Grinning На мен лично ми е гадна.
Виж целия пост
# 2
За рибена чорба (от дребни речни рибки - кротушки, змиорки и др.) съм чувала (и яла), в която се слага кисело зеле и чорба. Даже бях пробвала да я правя веднъж, но не успях да я докарам като оригиналната. Cry
Човекът, който ми я каза, беше много стар и може да е забравил някоя тънкост.  Mr. Green
Виж целия пост
# 3
Да, зная и ми е любимата.
Прави се от зелева чорба, малко зелеви листа /кисели/.  В тоя бульон се слага домашно пилешко месце да се свари. /Домашната кокошка е по-вкусна, но може и бройлер./
става разкошна супа.
Виж целия пост
# 4
Когато имам слагам в супа и си става много добре - пилешка, топчета или свинска - но н е само зелева чорба, а 1/3 чорба и 2/3 вода.
Виж целия пост
# 5
Майка ми прави такава, но наистина не е само със зелева чорба, слага се и вода. Иначе тя я прави със свински джолан, сушени червени чушки и фиде. Много я обичам аз  Laughing
Виж целия пост
# 6
Майка ми прави такава съпичка със праз и ориз, но слага и вода Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Във всяка месна супа водата може да бъде заменена със зелева чорба. Съотношението вода:зелева чорба е по твой вкус - ако ти е солена чорбата слагаш повече вода. В къщи се готви от 100% зелева чорба до 50:50 според случая. Е най-вкусна е когато се коли прасето - с прясна мръвка (по-тлъстичка  Mr. Green )
Виж целия пост
# 8
Ето ти е още една идея за зелева чорба + кисело зеле.

Зелева чорба с праз

Продукти:
1/2 малка кисела зелка
1 стрък праз
1 к.ч олио (50-60 мл.)
2-3 с.л. ориз
червен  пипер
1 с.л. брашно

Киселото зеле и праза се режат на дребно и се задушават в половината от олиото. Подправят се с червения пипер и се долива вода и зелева чорба 50:50. Като зелето поомекне се добавя ориза, вари се още 10-тина минути и се добавя и размешаното с останалото олио брашно. След още 5-6 минутки супата е готова.
Виж целия пост
# 9
Клин чорба
В загрято олио (малко, като за супичка) се слага нарязан на ситно праз, после нарязани на кубчета картофи, после една шепа ориз. Аз не ги слагам веднага всичките, а едно по едно, като леко разбърквам, за да се задушат. После ръся с червен пипер, черен пипер.
След това се сипва малко вода (зависи колко ви е солена зелевата чорба, може да сложите повече вода и по-малко - чорба). Когато картофите поомекнат, се долива зелевата чорба.
Сервира се хладка и дори студена.
Много е вкусна и лека.
Виж целия пост
# 10
 Страхотни идеи сте дали, чак не мога да избера кай вариянт да наготвя Laughing
Явно застройка не се прави на такава супа newsm78
Виж целия пост
# 11
Снощи правих "Ориз с праз", задушаваш 1-2 стръка праз с малко олио и водичка, като омекне слагаш ориза (аз го слагам на око) и заливаш с вода - става страхотен като сложиш зелева чорба вместо вода, но аз нямах. Когато стане готово червен пипер или доматен сок (когато е с "армея" не слагай домат), и подправки по твой вкус. Ако искаш можеш след това да го запечеш.
И да - застройка поне у нас не се прави.
П.С. Когато готвиш със зелева чорба внимавай за солта.
Виж целия пост
# 12
Ние вкъщи прави една студена зелева чорба за мезе.Нарязано зеле,нарязан на ситно праз лук,няколко сухи изпечени чушки начупени на едро(който обича може и люти).Всичко се слага в тенджерка и се залива със зелев сок,ръсва се и малко олио,хубаво е малко да престой, за да могат продуктите да дадат добре своя вкус и аромат.  chef  bouquet
Виж целия пост
# 13
Свекърва ми прави супа топчета с зелева чорба и е любимата на мъжа ми. Аз също я харесвам, по принцип си падам по киселкото.
Само че не знам подробностите. Другата седмица я чакам на гости, ако кажеш, ще я питам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия