ПолЗвате ли раклет?

  • 9 026
  • 51
Здравейте,
Обръ6ам се най ве4е към майките от Schweiz,Deutschland,Österreich.Мисля,4е там най ве4е е иЗвестен тоЗи уред раклет.Искам да попитам,какви ястия се пригатвят на него и може ли някоя рецепта да препоръ4ате?
Благодаря предварително.  bouquet
Ето това представлява уреда,ако в друга държава го има под друго име.
http://cgi.ebay.de/Petra-Raclette-RC-12-02-Raclettegrill-mit-8-P … dZ1QQcmdZViewItem
Виж целия пост
# 1
Раклети се ползват и във Франция много.Най-често за затоплянето на сирене( до разтапяне),което после се слага върху варен картоф.Класическа комбинация.За целта сиренето е специално за раклети.Би могла да изпечеш яйце, или да Запечеш някакъв колбас,зеленчуци ,които пак са добавка към варени картофи. Grinning Варианти има много.   
Виж целия пост
# 2
ние си нямаме, но мойта свекърва почти само това прави когато сме при нея  Peace мога само да кажа, че вече почти всичко сме изпробвали, най-вкусно е с различни видове сирене и кашкавал.  Намерих една страница с много рецепти, може да си харесаш нещо: http://www.raclette-rezepte.com/
Виж целия пост
# 3
И тук много се ползва и даже му настъпи сезона / започва от ноември до февруари/. Предимно го наричат уред за гурмет. Обожавам го, когато имам гости. Само нарязвам всички продукти / зеленчуци и плодове /, а месото се продава пакетирано приготвено. Не си роб на кухнята, а всеки си прави сам, каквото му харесва. 
Виж целия пост
# 4
Това е малко барбекю.... за гости е идеално...дори в тиганчетата и омлетче става   chef
Виж целия пост
# 5
Аха Grinning Ползваме и си облизваме пръстите всеки път.
Ако дилемата ти е дали да си купиш уреда или не - аз бих казала купувай!
За гости е страхотно, както вече е писала Звездичка. Хем е вкусно, хем е забавно и гостите се радват, хем всеки си прави всичко на момена и няма нужда от предварително лудо готвене специално за гостите.
Според мен става най-хубаво, когато сирената (специални, продават се вече нарязани) се хапват с варени картофи и разни готини сосчета - чесново, лютиво, сладко и т.н.
Виж целия пост
# 6
Въх, веднъж на една нова година бяхме на гости на приятелско семейство и домакинята ни остави сами да се "готвим" - много ми хареса идеята и.....сега се замислих, че ако свеки се натиска да ни подарява нещо за Коледа, то това може да го впиша в листата за желанията  Mr. Green
Виж целия пост
# 7
Ние имаме (подарък zа сватбата) и 4естно каzано до сега само веднъж го полzвахме, миналата НГ. Удобно е zа големи гостита (особено zа мърzеливи домакини  Mr. Green ) и по продължителни ве4ери. Не ми харесва оба4е как се умирисва цялата къЩа  Sad  Не zнам, ако нямах тоzи уред нямаШе и да ми липсва, 4естно каzано.
Виж целия пост
# 8
Тъкмо се чудех какво ли ще е този раклет  newsm78 Wink
Даааа много го ползваме даже  Wink Дъщеря има като го види на масата, и очите й светват  Party защото знае че ще има нещо много вкусно   chef Wink Grinning
Играе си и с паничките-лопатките - постоянно ми готви нещо с тях  Crazy Mr. Green
Супер неща с кашкавали и сирена главно  Wink
Виж целия пост
# 9
Понеже въпросът ти в заглавието е 'ползвате ли?', ще ти отговоря съвсем накратко, имам и не го ползваме. Ползвали сме го може би 2-3 пъти в началото когато го купихме и това беше, сега събира прах в мазето. Simple Smile
Виж целия пост
# 10
И ние имаме раклет, на който запи4аме шунка, която след това всеки си слага в 4инията върху сварени картофи и накрая заливаме с разтопеното сирене, специално за раклет. Но предпо4итам с тази шунка, която е по-скоро сурово-пушена(незнам как да го кажа на български). МММММммммм, огладнях, пак... Laughing
Виж целия пост
# 11
И ние имаме и сме фенове.
Цър-пър отгоре, долу раклет-кезе.
Пекли сме риба, пуешко, пилешко и вурстчета.
Долу под кезето сме слагали салата, гъби.
Хем купонът тече, хем не висиш пред печката.
Виж целия пост
# 12
Лиске,какви салатки отдолу?Топли салатки надали са вксусни,или? newsm78
Виж целия пост
# 13
Имаме и ползваме редовно. Много приятен и лесен начин за посрещане на приятели.
Само дето е лееееко калорично  Mr. Green
Виж целия пост
# 14
Ползваме и още как. Мноооого обичам. Правим най-вече с кашкавал. Разтапяме го и "поливаме" сварените картофи. Към него хапваме кисели краставички, туршии, консервирани гъби, артишок, печени чушки и др. кисели зимни салати. Някои път като ни дойдат гости го ползваме и за  Tischgrill, но много се умирисва къщата .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия