сайра

  • 7 730
  • 6
Момичета, кажете как правите рибата Сайра? Днес се излъгах да я купя, но ме обезкуражиха, че няма нищо общо със Зарганата, която аз толкова обичам. Thinking
Виж целия пост
# 1
Разбрах, че никой не е купувал Сайра, но във форума намерим няколко съвета. Не се лъжете,че е като Зарган/черноморска змиорка/, нищо общо нямат. Направих я на скара и стана също като скумрията, с тази разлика, че има и много кости на всичкото отгора.
Виж целия пост
# 2
Можеш да я изпържиш, хубава става, макар че има много кости.
Виж целия пост
# 3
Преди време пържих, но не ми хареса. Стана много суха.
Виж целия пост
# 4
Разбрах, че никой не е купувал Сайра, но във форума намерим няколко съвета. Не се лъжете,че е като Зарган/черноморска змиорка/, нищо общо нямат. Направих я на скара и стана също като скумрията, с тази разлика, че има и много кости на всичкото отгора.
Сайрата е студеноводна риба, мисля, че беше някъде от руските водни пространства хващана/бегли спомени ми се въртят в главата/.Съответно - мазна и е най-подходяща за скара или дървени въглища.
Виж целия пост
# 5
Веднъж купихме прясна сайра и много ни хареса пържена. Продавачът препоръча и печене на скара. Супер е с бира "Варна".  Grinning
Виж целия пост
# 6
Не ни хареса  Naughty
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия