Целувки?

  • 9 499
  • 9
Имам белтъци останали и се чудя дали да не направя целувки, но нямам хартия за печене, според вас ще залепнат ли в тавата ако е без хартия и я намасля, и другото което се питам е дали да ги правя с кристална или пудра захар?Помогнете моля!
Виж целия пост
# 1
Здрасти!
Правя целувките винаги с кристална захар(с пудра не ми стават). На един белтък 75г захар. И много биене - най-добре с миксер.
Щом нямаш хртия, намазняваш леко тавата.
Печеш на около 100°

Успех!   bouquet
Виж целия пост
# 2
Много ти благодаря, почвам ги, после ще се отчета!
Виж целия пост
# 3
Толкова сме свикнали с "благинките" на модерния свят хех.
Как ли баба ми правеше целувки без хартия за печене?
Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 4
Толкова сме свикнали с "благинките" на модерния свят хех.
Как ли баба ми правеше целувки без хартия за печене?
Stuck Out Tongue

И без миксер Simple Smile

То и аз съм ги правила така навремето, ама като ги има сега - що да се бъхтЪ? Wink
Виж целия пост
# 5
Аз от останали белтъци правя най-често блат от шам .
Очертавам си кръг колкото ми трябва и го запълвам със сместа - пека на 100 градуса 1,5-2 часа.
После сглобявам торта от бишкоти, блат /каквото има/  и крем - става чудно.
Ето как изглежда:
     

Отстрани - пак натрушени целувки
Белтъчните блатове са отдолу и отгоре.
Когато крема е маслен - е приказно.
Виж целия пост
# 6
Аз се опитах да направя целувки, но нещо ми се разтече. Колко време се бие с миксера и трябва ли да е на котлон?
Виж целия пост
# 7
Моята рецепта: на три белтъка две кафяна чашки кристална захар и бия на слаб котлон, докато сместа се втвърди. След това малка по малко добавям още една кафяна чашка пудра захар, но внимавам да не се отпусне сместа. Върху намазана тавичка шприцвам розички и суша на  градуса, докато започнат целувките да се пукат и захарта в пукнатинките се карамелицира леко.
Виж целия пост
# 8
Забелязах, че градусите не са излезли, но са 100.
Виж целия пост
# 9
като завърших училище и работех няколко месеца в цех за целувки. там слагахме равно количество белтък и захар - една чаша белтъци = една чаша захар на пясък. Разбива се докато дотолкова се сгъсти сместта, че ако обърнеш лъжицата върховете да не падат! Пекат се, или по-скоро се сушат! на 100-110 градуса  Wink

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия