Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За или против ваксинирането на децата

  • 12 725
  • 160

Анкета

За или против на ваксинирането на децата

Опции:

* Гласуването приключено: сб, 22 яну 2005, 13:34

Привет мами
Идеята за анкетата ми дойде като прочетох статия във вестник 24 часа за уврежданията причинени от ваксини.Направо бях ужасена и притеснена от изнесените данни #Cussing out .А те са:

При ваксиниране на деца против морбили всяко 7 от 1000 можело да развие хиперактивност, всяко 3 от 1000 епилепсия и не били малко случаите на аутизъм. #Shocked

Ужас, много притеснителни данни.
 Confused: Дали журналистите не прекаляват като пишат такива неща?
Confused: Ами дали докторите не ни спетяват информация за възможните отклонения при ваксиниране?
Абе хиляди въпроси ми изникват в ума , като най притеснителният е: Колко е голям риска?
Виж целия пост
# 1
Риск има и никой не го отрича. Обаче истината според мен, че на много майки им е много лесно да обвиняват за разни заболявания, които детето има - ваксините.
Другата истина е, че много родители имат невероятно ниска здравна култура и в много случаи те са тези, които е трябвало да споделят с лекаря си причини за отлагането на ваксините, а те не го правят.

Това ми напомня за един случай за една майка, която дала на дъщеря си семейно набрани отровни гъби, в последствие детето умира и тя беше в "Искрено и лично", обвинявайки лекарите, че не са й спасили детето.
Подала жалба да ги съди, само обиди и закани!

Лекарят й отговори много хубаво - че се опитва да успокои гузната си съвест.
Сигурна съм, че много от тези случаи са точно от този род.

Малко инфо:
http://www.immunization-and-vaccinations.com/html/childhood-immunizations.php3
Виж целия пост
# 2
Наистина има риск, но ако не се поставят ваксини на всички/или почти всички/ деца ужасът от епидемия от тези заболявания е много по-плашещ.
Аз съм за ваксините в общия случай.
Виж целия пост
# 3
Не съм фен на ваксините, но е ясно, че в цивилизацията без тях не може. Задължение на родителите обаче е да следят здравословното състояние на детето, за да е сигурно, че то е напълно здраво, когато му се поставя ваксина.
Не съм запозната за случаите на епилепсия вследствие на ваксина (да не се случва на никого!), но относно аутизма навремето изчетох доста материали, защото ме беше страх от ваксините. Не е доказано, че има връзка между тройната MMR (Mumps, Measels, Rubella - Заушка, Морбили, Рубеола) ваксина и аутизма. Просто ваксината се поставя, когато детето е на 1 годинка, а първите признаци на аутизъм се забелязват именно след 12-я, 13-я месец на детето. Така че тук нищо все още не е доказано, а е въпрос на догадки. Не можем да бъдем сигурни къде е истината.

Рискът при ваксинация за сериозен проблем вследствие на ваксината е минимален, но никой не знае кой ще влезе в рисковия процент, това е, за съжаление.
Виж целия пост
# 4
Не знам колко е голям рискът ,но тук би последвал още един въпрос:дали няма да е по-опасно ако не ваксинираме детето?Дали журналистите са написали истината или пък лекарите ни я спестяват?! Arrow  след като това се практикува повсеместно,значи специалистите са пресметнали евентуалните рискове и ползите в случая са повече.Здравето на детето ми е най-важно,затова съм ЗА ваксинирането.
Виж целия пост
# 5
За.
Виж целия пост
# 6
Аз съм за ваксините,определено се 4увствам по спокойна!
Виж целия пост
# 7
ами спри да четеш "24 часа", чак ме е гнус да изписвам този вестник дори на клавиатурата.

Анкетата според мен е абсолютно излишна.
съжалявам, лично мнение - никакъв смисъл няма от нея.

и нищо лично към теб разбира се Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Риск има естествено, но и без ваксина пак има риск, така че е по малкото зло, според мен де
Виж целия пост
# 9
Аз съм против Противогрипната ваксина.
Виж целия пост
# 10
Ами не знам дали сте обърнали внимание, но над заглавието пише с по-малки букви, че това твърдение е на някаква фондация "Център за надежда".

Много ми е интересно откъде има информация тази фондация, евтина реклама според мен.
А гнусното е, че много хора ще приемат това за истина, защото е поднесено по такъв начин на читателя.
Виж целия пост
# 11
Цитат на: Radina
Аз съм против Противогрипната ваксина.

И аз съм против нея - слага се само при рискови групи - възрастни хора и малки деца/често боледуващи/.
Виж целия пост
# 12
Цитат на: sunny_zt
Ами не знам дали сте обърнали внимание, но над заглавието пише с по-малки букви, че това твърдение е на някаква фондация "Център за надежда".

е поднесено по такъв начин на читателя.


просташки вестници не чета. Sign Exclamation
Виж целия пост
# 13
Разбира се, че трябва да се ваксинират децата. Чудя се на акъла на някои майки, които не ги ваксинират... Защо правят мръсно на децата си? Като им се тръшнат от някоя болест и стане някоя беля, тогава ще се тюхкат и реват. Ама - късно!
Виж целия пост
# 14
Ама, как така за или против #Shocked  Естествено ЗА. Виждала ли си човек болен от някоя от болестите, срещу които се ваксинират децата, повярвай ми пет пъти би го ваксинирала само и само да не се разболее. Ваксината е едно от най-значимите открития на човечеството. представяш ли си да се натръшкаме , като мухи всички от някоя болест.

Противогрипните ваксини са друго нещо, против тях съм и без това грипните вируси мутират всяка година.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия