Леко ястие със свинско месо?

  • 31 874
  • 16
Момичета, трябва да приготвя някакво ястие със свинско месо, което ми донесоха - не знам какво е точно. Честно казано, не сме му големи фенове, с редки изключения.
Обичаме пилешко...
Моля ви, дайте ми идеи как резултатът да бъде по-лек, ако е възможно.
Благодаря ви предварително... Hug
Виж целия пост
# 1
И аз днес се чудя какво да сготвя със свинско и мисля да го нарежа на хапки и да го слижа в длинения гювеч със зеленчуци и вино.
Виж целия пост
# 2
Любимата ми рецепта със свинско :
Винен кебап по мъжки
600 гр свинско месо (най-добре от бут), половин глава чесън, няколко малки глави лук, домати от консерва, 1 чаша вино,сол, черен пипер на зърна, червен пипер и дафинов лист.

Последният път му сложих моркови на колелца. Месото се реже на парченца и се нарежда в йенска тенджера. Целите глави лук (ако са малки или на четири парчета , ако са големи), скилидките чесън - цели, доматите, подправките. По рецепта има олио, но аз не слагам. Малко вода. Пече се на тих огън 2 и половина часа.
Гарнитура: пържени картофи или картофено пюре.
Виж целия пост
# 3
 FlutterИ аз обикновенно си готвя свинското месо на кебап. Аз го правя по следния начин: Изпържвам месото на хапки. Олиото от изпържването го изсипвам в тенджерка, в която запържвам лук. Като се изпърже му добавям брашънце, червен пипер, лъжица-две доматено пюре. половин чаша вино /ако нямаш може и без нея/ и доливам при непрекъснато бъркане с топла/гореща вода. Като заври прибавям месото, дафинов лист, черен пипер смлян и на зърна и на ситно нарязан магданоз. Ястието се поднася със картофено пюре или сварен ориз. Сипва се в чинийката от пюрето/ориза и около него се сипва кебапа. Добър апетит  chef
Виж целия пост
# 4
Най-любимото ми ястие със свинско е Бьоф Строганов.Има го в Кулинар на Гювеч .Страхотно е.
Виж целия пост
# 5
едно много леко и вкусно ядене е свинско с лимон,може и пиле6ко.
готви се в тенджера под налягане.трябват ти 3 по големи глави лук,2 скилитки 4есън,сока на 1 со4ен лимон и месото разбира се:)
смилаш лука,много на ситно,ако няма6 блендер,го стърже6 на ренде,изцежда6 го от сока.4есъна го реже6 на ситно/не през преса/
1-во:запържва6 добре месото с лука и 4есъна/направо в тенджерата под налягане/до жълто,налива6 вода,да покрие месото и затваря6 за варене.ври под налягане 10 мин.отваря6 я и добавя6 сока от лимона,пак я слага6 да поври 10 мин.слага6 сол и много малко 4ерен пипер.
трябжа да се полу4и месото с гъст сос от лука и лимона.ако месото ти е пове4е слага6 пове4е лук.оба4е наи важно е да е смлян на ситно,много наситно.
Виж целия пост
# 6
Правя го по същия начин,но в тиган.Изпържвам месото с чесъна,добавям кората и сока на лимона и задушавам.Супер е!
Виж целия пост
# 7
Благодаря ви за идеите!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 8
Леко и свинско нещо не ми се връзват.Със зеленчуци,може би.Или тая рецепта с лимона,но не и пържено!
Виж целия пост
# 9
Леко, леко, за мен е да не е пържено. Simple Smile
Ето една рецепта, по която правихме месото за Коледа. Бързо и  лесно.

1кг свинско, 1 пиле към 1кг / ние сложихме пил филе към 500гр /; 1-1 1/2 кут топ сирене; до 1 буркан / голям / гъби; 4-5 скилидки 4есън; канела и карамфил на върха на ножа / карамфила го заменихме с инд орех4е /; 4ерен пипер; масло 1/2 пакет; сол; може малко кис крастави4ки; ние сложихме и сметана 1 малка кутия заквасена.
Месото се нарязва на късове и 2-та вида месо се смесват и разбъркват с подправките; в йена, гюве4 или тава се поставят на дъното нарязаните на филийки скилидки 4есън; след това ред месо ред гъби, ред топ. сирене на филийки, малко сметана, кис крастави4ки; после отново ред месо и т.н. като се завършва с топ сирене и в/у него красатви4ките; върху тях се слага маслото на пар4енца; пе4е се в умерена фурна- на 180; ако се приготвя в тав, то тя трябва да се покрие с фолио.
Виж целия пост
# 10
Нареждаш в йенската тенджера ред свинско месо с подправки, ред лук, пак ред свинско. Заливаш с бира или вино и печеш на 250 градуса 3 часа. Хем леко, хем вкусно!
Виж целия пост
# 11
Аз свинското го приготвям  в гювеч със зеленчуци   или на филе с гъби. Peace
Много обичам свински кебап ,но не съм му майсторка.
Виж целия пост
# 12
На тиган с лук и моркови +подправки.
1-2 глави лук+1 голям морков + месото на кубчета  - всичко се пържи на силен огън, когато е готово се слагат подправки- сол, черен пипер, червен/мн.малко/ и т.н,  каквото харесваш.
Виж целия пост
# 13
Аз правя свинско с пук, гъби и кисели краставички - измивам и нарязвам всичко. Слагам подправки - ние обичаме само сол и черен пипер. Малко вода и съвсем малко олио, за да не загори и слагам цялата тенджера в камината - сигурно ще стане на слаб котлон. Оставям я няколко часа да си къкри. Месото става много крехко
Виж целия пост
# 14
За мен най-леко е на пържолки.За нова година ги бях накиснала в марината от подпр.за скара,вино и прясно мляко от предната нощ.После ги метнахме на скарата и готово-крехки пържолки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия