Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Обратна захапка

  • 3 703
  • 9
Здравейте мами.
Детето ми е с обратна захапка и в момента е на 4 години. Не е смукала нито палец , нито биберон залъгалка. Информацията за започване на лечение в Нета е противоречива, но новите виждания са за 3-4 год. възраст. Ние сме от Варна и търсим добър ортодонт за справяне с проблема. Моля ако имате деца с подобен проблем да споделите опита си с нас.Не съм наясно на такава малка възраст какво се предприема. Препоръчали са ни засега Д-р Грашкина, но още не сме ходили.
Виж целия пост
# 1
Доколкото знам,такива интервенции се предприемат когато детето е сменило около половината от млечните зъбки. Защо не попиташ личния си стоматолог къде да се насочиш?
Виж целия пост
# 2
Има и еднин куп упражнения за промена на лоши орофациални навици и корекциа на дишане - при обратна захапка винаги се налага, както и за промяна на позата на езика - това се прави с едновременно напблюдение от ортодонт - и ако няма ефект от упражненията се прибягва до радни ортодонтски методи. Аз тази - миналата де Wink година изпратих много деца при разни ортодонти, най-често при доц. Лаура Анреева в София, но всички се връщаха с инструкция за упражнения - не казвам че само това е вариант - докторите искаха да видят ефекта от тях и тогава
  bouquet
Виж целия пост
# 3
Благодаря Zara, Точно стоматолога ми препоръча Грашкина.
Виж целия пост
# 4
nnnina Ти си права, детето има и затруднение с дишането. Доста се задъхва. Ще питам за тези упражнения. Благодаря за информацията.
Виж целия пост
# 5
Ходихме при Грашкина днес и се оказа че детето има някаква мощна юздичка на горната челюст , която тегли челюстта назад и оттам обратната захапка. И езика си не поставяла правилно нагоре, а го държала долу в устата. Каза че е за хирургична намеса и ни прати при д-р Едрев за някаква лека пластика с местна упойка, която да реши проблема. После ще правим шина 180 лв., която ще носим 1,5 години и проблема трябва да се реши за постоянните зъби. На 3 седмици преглед по 5лв. Докторката е възрастна, много добър подход с деца и много обяснява. Изобщо засега ми направи добро впечетление. Съжалявам само че не съм я завела по-рано и ако бяхме направили тази интервенция проблема щеше да е по ограничен.Пак ще пиша как се развиват нещата занапред.
Виж целия пост
# 6
От хирурга получихме друга информация и се отказахме от интервенция и други опити преди да поникнат постоянните зъби. Според него при хирургичната намеса имало голяма вероятност да се увредят зародишите на предните зъби. Каза че операцията изобщо не е безобидна и трябва да се проведе под пълна упойка. Изобщо категорично заяви че ако е неговото дете изобщо не би го пипал и че има голяма вероятност да израсте проблема.
Виж целия пост
# 7
Задължително направи консултация с логопед.
Виж целия пост
# 8
Нещо не съм съгласна с хирурга. Как ще се увредят зародишите на постоянните зъби,след като те са в костта,а хирурга просто трябва да резне френулума. Операция,която се прави с местна упойка и е абсолютно безвредна. Освен това обратната захапка трябва да се лекува още щом се установи,защото с времето се задълбочава. С едно апаратче на горната челюст и малко разширение на челюстта/ще върти ортодонта един винт/ горните зъбки ще прехвърлят долните и след това връщане назад няма.
Не съм запозната с конкретния случай,само от написаното от теб,съвета ми е обезателно да потърсиш и друго мнение при специалист...
Виж целия пост
# 9
Пробвай www.ortodont.biz. Това е сайта на д-р Стефанова от Варна, препоръча ми я личния ми зъболекар д-р Бориславов като добър стоматолог ортодонт. Има и доста полезна информация за разните брекети и методи на лечение на зъбно-челюстни деформации
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия