Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бодежи в гърдата

  • 5 815
  • 7
Здравейте майчета,
От вчера имам някакви бодежи в едната гърда и тъй като днес продължават доста се притеснявам вече. Няма зачервявавия, бучки или нещо по-различно от до сега. Само една пробождаща болка от време на време.
 До момента- почти 6 месеца- не съм имала никакви проблеми. От около 1 месец не се изцеждам, бебето си изсуква редовно всичко.
От няколко седмици го захранвам с пюре на обяд и каша след обед, но след това или преди това му давам да си цока кърма, т.е. няма заместено хранене.
От какво може да са тези бодежи и да ходя ли на лекар? И на какъв доктор се ходи- личния или гинеколога или малмолог...

Благодаря и приятна неделя!   bouquet
Виж целия пост
# 1
Бодежите явно са достатъчно силни и необичайни, за да те разтревожат - така че е хубаво, че търсиш информация.
Такива бодежи може да се дължат и на най-обикновени причини - възстановила ли се е менструацията след раждането? Бебето е вече захранено, така че може да очакваш появата на мензиса, ако още не е станало (макар че кога ще се възстанови е изключително индивидуално за всяка мама). Възможно е в дните около овулацията да се получат подобни бодежи.
Друга възможна причина е млечница - случайно бебето да има налепи в устата или при теб да са се появили вагинални гъбички? Скорошно лечение с антибиотик на теб или бебето също може да провокира млечница.
Виж целия пост
# 2
Аз също имам такива от време на време /предимно в лявата гърда/, но отшумяват за няколко дни. Не знам на какво се дължат /в моя случай не ми се връзват нито едно от предположенията на Хедра/, но първия път, когато ги забелязах ходих на мамолог, но той не откри нищо притеснително. Така че и аз не се притеснявам.
Виж целия пост
# 3
при мен пък се получава нешо като гъдел и сърбеж от време на време
Виж целия пост
# 4
И аз съм имала такива пробождащи болки,когато ми е била напрегната някоя гърда. Изчезвали са,когато бебо е засучел. бяха кратки и затова не съм се притеснявала. Но,ако не минаваха,бих отишла на мамолог за успокоение. Вече веднъж съм била,когато бях вдигнала в началото t за няколко дена - нищо нямаше за щастие.
Виж целия пост
# 5
И аз имам бодежи в едната гърда съвсем отскоро.Същата гърда винаги има повече кърма и съответно изглежда по-голяма.Чудя се дали с изцеждането мога да оправя ситуацията,да уеднаквя гърдите и да премахна бодежите?
    Вместо да ти дадем съвет,присъединяваме се към оплакванията.....
    Дано някое по-опитно майче откликне!
Виж целия пост
# 6
ejkajujka, дори не е нужно да прибягваш до изцеждане - може просто за няколко дни да предлагаш на всяко хранене първо по-малко пускащата гърда.
Но разлика в гърдите винаги има и може да е от порядъка на 2-3 пъти повече мляко в едната - това е съвсем нормално и не е повод за притеснение (освен от естетична гледна точка Laughing).
Виж целия пост
# 7
И аз имам такива бодежи и то когато съм изцедила гърдите, но понякога са много силни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия