Задушени зеленчуци

  • 22 306
  • 10
Момичета искам да направя  задушени зеленчуци- имам броколи, моркови, гъби, царевица. Дайте идея в какъв съд да ги направя - мислих за йенска тенджера. Нямам идея какво да им сложа като подправка. Яла съм по заведения, и много ми харесва ама незнам как да си ги направя сама в къщи така вкусни. Моля дайте идеи  Hug
Виж целия пост
# 1
Аз ги задушавам в тефлонов тиган. Слагам олиото да загрее малко прибавям зеленчуците и затварям с капак. След около 10-тина минути прибавям половин чаша/100гр./ вода и оставям за още пет минути. Приготвям ги на слаб огън, иначе могат да загорят.
Можеш да сложиш чубрица, черен пипер, соев сос. Или подправки, които предпочитате.

ето моите задушени гъби със зеленчуци: http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1936903
 http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1936918
 
Виж целия пост
# 2
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=157216.

тук има някои рецептички с броколи
Виж целия пост
# 3
Винаги задушавам зеленчуците  на тиган Peace
Слагам мазнина след това зеленчуците , малко водичка и поставям капака.
Така ги оставям около 20 минути

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=157045.msg3040142
Виж целия пост
# 4
1. И аз задушавам на тефлонов тиган, използвам масло вместо олио. Слагам каквито зеленчуци имам. Колкото повече е разнообразието на зеленчуците става по-хубаво. Peace
2. Можеш след малко задушаване (до полусурови) да ги изсипеш в тавичка с малко ориз и да запечеш във фурната.   chef
Виж целия пост
# 5
Аз също ги правя  в тиган - слагам масло след което  зеленчуците и те си отпускат водичка/ ако са замразени/ и по малко доливам като се изпари отново и така докато омекнат. Също така им слагам малко соев сос но сега ще сложа от "Унисос" защото е по добър, малко копър и чесън нищо друго. Това е!
Виж целия пост
# 6
В тиган с повечко масло ги задушавам и малко соев сос. Ако зеленчуците са замразени не трябва да се размразяват.
Виж целия пост
# 7
Обикновено бързам и ги правя в микровълновата печка - слагам зеленчуците, мазнина (кой каквато обича, аз най-често краве малсо), сол или "Вълшебен вкус", разбърквам и слагам в печката в затворен съд. Не наливам вода, понеже те си се задушават с собствените си сокове. Ако някои искат по-дълга обработка от другите, първо задушавам тях за кратко и по-късно добявам останалите и довършвам задушаването. Тези, които са замразени, слагам без да размразявам и то не отначало, понеже им трябва много кратка обработка.
Стават вкусни и бързо - обикновено така приготвям задушени заланчуци за гарнитура или салата
Виж целия пост
# 8
В тиган с капак и масло   chef след това настава едно плюскане, не е за разправяне  ooooh!
Виж целия пост
# 9
Странно ми звучи, хем задушени,хем в тиган. Така не стават ли малко като пържени?  newsm78
Аз задушавам зеленчуците на пара и после в купа ги разбърквам в масло. Стават великолепни.  Peace
Виж целия пост
# 10
Винаги задушавам зеленчуците  на тиган Peace
Слагам мазнина след това зеленчуците , малко водичка и поставям капака.
Така ги оставям около 20 минути

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=157045.msg3040142

И аз ги правя така.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия