Видовете ориз - бял, кафяв, червен, черен...

  • 5 094
  • 29
Здравейте!
Често чета, че е по-полезно белият ориз да се замени с кафяв... И започнах да опитвам. Първо се нахвърлих на Galio - черен. Варих го 100 часа и накрая се насилих и изядох цяла чиния (щото нали е полезен). Резултатът беше 2 часа мъки и накрая  Sick го повърнах. Извинявам се, но така си беше.
Следващия път си купих пак Галио , но кафяв. Вчера готвих с него пиле със зеленчуци и ориз. И да си призная - гадничко стана. Някак мирише странно и е тежко за ядене, и трудно се дъвче... Мъжът ми , горкия, излапа на екс една чиния и каза повече никакъв кафяв ориз...
Та въпросът ми е - как се готвят цветните оризи и има ли смисъл да се боря да ги внедря в моето, а и на семейството меню?
Виж целия пост
# 1
Аз цветни не купувам.
Купувам само бланширан, защото само такъв се предпочита в къщи.
Виж целия пост
# 2
по хубав от белия ориз няма Peace
Виж целия пост
# 3
Ето още малко информация за ориза:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=80178.0 - черен ориз
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=134069.0 - черен ориз

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=33252.0 - кафяв ориз
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=109997.0 - Кафяв ориз и булгур
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127087.0 - кафяв ориз
Виж целия пост
# 4
Аз кафяв ориз готвя често, комбинирам го и с булгур. Кисна го от предната вечер, а булгура 20 мин преди готвене. Проблеми нямам.
Виж целия пост
# 5
Не съм купувала никога кафяв или чере ориз. Незнам защо  newsm78 Неща от рода на булгура не яде никой у дома.
Четейки други мисля, че не съм сбъркала. Явно белия ориз си е най-добър, затова и само такъв ориз си хапваме у дома.
Виж целия пост
# 6
Готвя кафяв и бланширан!
Виж целия пост
# 7
Аз цветни не купувам.
Купувам само бланширан, защото само такъв се предпочита в къщи.

Мъж ми не ще и да чуе за друг ooooh! пък и не е възможно да го превариш Naughty
Виж целия пост
# 8
Готвя кафяв и бланширан!
Как го готвиш? Би ли споделила рецепти?
Виж целия пост
# 9
по хубав от белия ориз няма Peace
thumbsup
Виж целия пост
# 10
Аз предпочитам белия ориз, бисерен. Бланшираният не ми е хубав, мирише ми на химии разни.
Виж целия пост
# 11
На мен кафявия ми е много вкусен - приготвен така, че да е сипкав, и с лук и гъби... ммммного вкусно Grinning За съжаление останалите у дома не го харесват, така че ползвам смес бял ориз и булгур, когато готвя.
Другите цветове не съм ги пробвала, но ще експериментирам Grinning
Виж целия пост
# 12
Предпочитам и готвя само бял ориз. Peace
Виж целия пост
# 13
Готвя и кафяв ориз. Хубав  е - има орехов вкус.
Той по-дълго трябва да се вари/пече.
Виж целия пост
# 14
Предпочитам и готвя само бял ориз. Peace
то и аз така при липса на друг
 кажете къде във Варна може да се купи кафяв
  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия