въпрос за приготвянето на домашни пюрета

  • 587
  • 10
Като си приготвя и пасирам пюрето ,примерно от картоф,мога ли да използвам бурканчета на хип,дали стават .И  след това в хладилната част мога ли да ги съхранявам,защото аз искам да си приготвя за 4-5 дена максимум пюрета не за по дълъг период от време. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
4-5 дни ми се струват много за бурканче на Хип.По добре да е с винтова капачка,сипваш сместа гореща и затваряш.По този метод винаги са ми хлътвали капачките/случвало се е и невинтовите да хлътнат,но рядко/.
Виж целия пост
# 2
Аз приготвям най-много за два дни,не ми се рискува.А и детето да яде 4-5 дни едно и също,пак не ми харесва като идея Wink.
Виж целия пост
# 3
По-добре е бурканчетата да са с винтова капачка като на Ганчев.

Но тъй като аз нямам бурканчета на Ганчев, приготвям домашни пюренца и затварям в Хип-ски.
Предварително стерилизирам бурканчетат Хип и капачките за няколко минути в кипяща вода. След като сваря зеленчуците, пасирам и още горещи сипвам в бурканчето и затварям с капачката. По време на охлаждането капачката "дръпва" и се запечатва много добре. Като се охладят до стайна температура - марш в хладилника. Ако бурканчето е добре запечатано се изискват бая усилия да отвориш капачката.
Имало е пюрета, които съм отваряла след 2 седмици! Shocked Много се съмнявах да стават за ядене, но си миришеха добре, дори след притоплянето не усетих да са развалени.
Но за да си напълно сигурна приготвяй количество, както казваш за 4-5 яденета. Аз приготвям за около 1 седмица. Тъй като ядем вече месо: сварявам и пасирам месцето, след това замразявам във формички за лед. Към зеленуковото добавям 2 кубчета и става месно пюре.
*всичко това изчетох тук - опит от други форумски майки
Виж целия пост
# 4
4-5 дни в хладилника, ако не е стерилизирано ми се вижда много време  Rolling Eyes А защо не ги слагаш във фризер? ВЪпреки че като ги извадя от там не ми изглеждат никак добре  Tired Затова вече му приготвям всеки ден или най-много за 2 дни, не ми пречи изобщо  Hug
Виж целия пост
# 5
И аз затварям в бурканчета, но не смея да ги давам ако са стояли повече от 2 дни.
Виж целия пост
# 6
Ако стоят в хладилника ги давам най много до 2 дни. Иначе ги съхранявам във фризера, пак в стъклени бурканчета без винтови капачки като на Хип. Картофите обаче не стават за замразяване.
Виж целия пост
# 7
4-5 дни ми се струват много за бурканче на Хип.По добре да е с винтова капачка,сипваш сместа гореща и затваряш.По този метод винаги са ми хлътвали капачките/случвало се е и невинтовите да хлътнат,но рядко/.

Така правя и аз, пасирам и затварям горещи в бурканчетата. След което ги съхранявам в хладилника.
Виж целия пост
# 8
Готвя всеки ден ,ако стане повече не държа храна повече от два дена .
Виж целия пост
# 9
За 4-5 дена е по-добре да използваш бурканчета с винтови капачки и да стерилизираш. Аз правя така: затварям добре и варя 15-20 мин.
С винтови капачки в момента на пазара са пюретата на АМ-АМ и Хелоу. На Ганчев вече отдавна не са винтови  Wink
Ако готвиш само за два дни, може да не стерилизираш и да ползваш бурканчета на Хип, като съхраняваш в хладилник  Peace
Виж целия пост
# 10
4-5 дни ми се струват много за бурканче на Хип.По добре да е с винтова капачка,сипваш сместа гореща и затваряш.По този метод винаги са ми хлътвали капачките/случвало се е и невинтовите да хлътнат,но рядко/.

Така правя и аз, пасирам и затварям горещи в бурканчетата. След което ги съхранявам в хладилника.
По-същия начин и аз ги приготвям и се старая да не правя количество за повече от два дни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия