пикантни картофки-как

  • 886
  • 6
преди време бяхме на заведение, поръчахме си пикантни картофки, много ни харесаха.
Намерих седната рецепта- в тиган се смесват масло и олио, малко се запържва чесън, вади се и се пържат картофите. Когато са почти готови се поръсват с червен пипер, като се извадят с черен пиер и сол. Пробвах да направя- не се получиха много добре. Първия тиган горе-долу стана, после прегоря падналия червен пипер Sad.Искам да попитам някой знае ли как се правят-тези в заведението бяха с по-дебела коричка, като панирани.
Виж целия пост
# 1
Овалват ги в галета, в която има подправки по желание - розмарин, инд. орехче, самардала, сушен копър и др. подходящи за картофи.
Виж целия пост
# 2
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=118584.msg3142350#msg3142350
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8913.msg142813#msg142813
http://zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=33

Виж целия пост
# 3
здр,аз правя едни подобни----докато се пържат ги ръся с розмарин ,и една готова подправка от магазините--kotanyi------картофите не ги беля,а с коричката ги пържа--взимам от едни има червени---и смесвам мазнината---олио и зехтин.добре се получават
Виж целия пост
# 4
Аз ги правя по една по-различна рецепта, стават много хубави. Първо сварявам леко картофите, нарязани на осминки. След това сипвам в купа малко олио, овалвам добре картофите и ги поръсвам с подправките - червен пипер, чесън на прах, лук на прах, вегета и каквото там се сетиш. Пекат се в тава, покрита с готварска хартия, докато се зачервят.
Виж целия пост
# 5
Аз ги правя така :  Peace
Картофите ги  режа на кубчета и ги овалвам в чубрица,червен пипер,сол на вкус,чер пипер,соев сос
В тавичка слагам масло и изсипвам картофките .Запичам ги във фурната .
По желание всеки си ги полива с лют сос.


Заповядай

Пикантни пресни картофки със сос
Пикантни картофи с доматен сос
Виж целия пост
# 6
Аз ги правя по една по-различна рецепта, стават много хубави. Първо сварявам леко картофите, нарязани на осминки. След това сипвам в купа малко олио, овалвам добре картофите и ги поръсвам с подправките - червен пипер, чесън на прах, лук на прах, вегета и каквото там се сетиш. Пекат се в тава, покрита с готварска хартия, докато се зачервят.
Звучат ми вкусно! А защо тавата е покрита с готварска хартия?  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия