помощ, рецепта за кроасани

  • 11 033
  • 12
 Grinning Здравейте,
Във вас ми е надеждата да ми спасите живота, ако ми кажете как се правят кроасани! Трябва да разбера как се правят а никъде няма нито една рецепта. Поне в интернет не намирам. Някой от вас запознат ли е newsm78?
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Ето тук на руски: http://www.cook-talk.com/forum/index.php?s=b0635ee44da06ca459e4d … DE=03&id=2293
http://www.cook-talk.com/forum/index.php?showtopic=5059 - стъпка по стъпка е дадено приготвянето на тестото
Виж целия пост
# 2
1кг брашно
50гр жива мая
10гр сол
400гр краве масло
50гр захар
3 яйца
Замесваме тесто от брашното,половин литър вода(студена),солта,захарта,яйцата.Оставяме половин час да се отпусне.
Правим маслото на калъп.Тестото втасва за около 1 час на стайна температура - не по-топло.Разточваме тестото с дебелина около 3-4 см,поставяме калъпа посредата,сгъваме тестото,около калъпа.Оставяме в хладилник да се стегне.Разточваме кора,по-тънка и сгъваме на 3 или 4 и оставяме в хладилника.Това го повтаряме около 3-4 пъти.Накрая разточваме тънък лист и слагаме пълнежа.Оформяме по желание.
Пече се на 250градуса за 20 минути.
Виж целия пост
# 3
anomalia,не мога да видя снимките и рецептата,казва че като не съм регистрирана - не мога.
Хубаво е да има снимки,защото по обяснения трудно се разбира,какво и как се точи.

Искам да добавя,че съм правила по рецептата,която съм дала и стават разкошни,но губи доста време! Thinking
Виж целия пост
# 4
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=724.0
Виж целия пост
# 5
Правя ги с готово бутертесто,режеш ги като на картинката и слагаш пълнеж по желание.Успех!
Виж целия пост
# 6
anomalia,не мога да видя снимките и рецептата,казва че като не съм регистрирана - не мога.
Най-добре се регистрирай, че е с доста снимки и трудно ще го копирам. А и има много ценни неща в сайта Peace
Съжалявам за неудобството Sad
Виж целия пост
# 7
Тъкмо щях да питам тестото като купешкото бутертесто ли става - многолистно? Винаги съм се чудила как се прави многолистното тесто, но единственото, което ми бяха казвали, беше ,че било голяма занимавка и по-добре да си купя готово. Да, ама него май го правят с маргарин...
Иначе не, че съм се засилила да правя кроасани, аз от бутертестото правя обикновено някакви по-дребни неща със солен пълнеж, ама пък много ги обичаме.

А, още една питанка имам към тези, които са го правили - може ли да се съхранява тестото, примерно за ден-два или маята не позволява?

Благодаря предварително
Виж целия пост
# 8
Бутер тестото се прави без мая,от него се получават бутерки.
Кроасаните се правят с мая и тестото се казва Кроасан тесто или Блундер.Може да се съхранява замразено,но не бих се спряла на този вариант,по-добре си го прави същия ден като ги замесиш.
Виж целия пост
# 9
 Grinning Много ви благодаря на всички! Страшни сте Laughing Дано успея от първия опит.
Виж целия пост
# 10
И да споделиш после как са станали!
   Аз купувам готови, само ги изпичам!
Виж целия пост
# 11
???И такива ли има? Къде се продават?
Виж целия пост
# 12
???И такива ли има? Къде се продават?
В Била на щанда със замразени храни.В пликче са по 5 или 6 с различен пълнеж.Замразени са!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия