готварски въпрос

  • 662
  • 7
някой знае ли как се казва това-
Виж целия пост
# 1
колраби-на немски. адски готин зеленчук. белиш, режеш на кръгли филиики, вариш в подсолена вода. после задушаваш в масло. най-нежните листенца от средата нарязваш на ситно и поръсваш. може да му приготвиш и лек бешамелов сос. увира бързо. гарнитурка за всякаква мръвка. не се шашкай от миризмата докато се вари Mr. Green
Виж целия пост
# 2
Благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 3
Матакосмата ти е казала на немски.
На български мисля, че се водеше сладка ряпа.
Нещо наистина много приятно на вкус.
Аз съм го приготвяла на крем супа, на шницели с панировка от бадеми и стъргани моркови или на огретен.
Виж целия пост
# 4
тук съм виждала да го хапват и нарязано на колелца върху филиика хляб с масло
не го ползвам често
Виж целия пост
# 5
На български се казва алабаш. Аз го варя на пара или го хапваме суров.
Виж целия пост
# 6
На български се казва алабаш. Аз го варя на пара или го хапваме суров.
Кате, не искам да споря, възможно е да си права.
Но алабаша в България е един лилавичък, а колраби е бял.
Или е друг сорт? newsm78
Виж целия пост
# 7
Алабаш има и лилав, и бял

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия