Рибен хайвер

  • 5 015
  • 3
Дайте ми идеи как мога да го направя като салатка например!Той всъщност е салата, защото на кутията пише - Тарамосалата, но е много солен.Как да го доовкуся?
Виж целия пост
# 1
Това само тарама хайвер ли е или нещо друго?
Защото ако е тарама, аз слагам 1 с.л хайвер
1 хляб от наразания, намокрям филийките съвсем леко с топла вода и изцеждам, натрошавам и отделям корите,
ок. 600 гр. олио сипвам повреме на бъркане на малки порции
ок. 130 гр. топла вода (не гореща), по същия начин както олиото
1/2 изцеден лимон слага се накрая
само сокът на един лук
Принципно когато бъркаш трябва да се знае, че олиото сгъства, а водата го прави по-пухкав, ако стане много водно, добавяте олио, ако случайно започне да се пресича добавяте лимонът.
Ами това е. Рецептата я имам от една съпруга на рибарин, само веднъж не ми се получи, хайверът беше много пресен, колкото по-стар е, толкова по-добре. Добър апетит!
Виж целия пост
# 2
Благодаря за отговора!
Това олио няма ли да дойде множко обаче?
Виж целия пост
# 3
Не то се слага по малко по ок. 20-30 гр. и бъркаш. Когато попие пак слагаш. Докато стане съвсем гладък хайвера, без топченца.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия