картофена крем-супа

  • 3 019
  • 6
 лукът пасира ли се или се вади? жълтъци слагат ли се или масло и прясно мляко са достатъчни?
Виж целия пост
# 1
Аз лук не слагам изобщо - само картофи и един морков + бульон. Според мен така е по-вкусно. Но ако държиш все пак на него, сложи го цял и преди пасиране го извади.
Няма нужда от жълтъци, само прясно мляко и бучка масло. Или заквасена сметана вместо млякото.
Виж целия пост
# 2
а съотношението на водата и млякото какво е горе-долу?
Виж целия пост
# 3
Аз слагам и лук, и морков... въпрос на вкус, аз обичам лук. Варя ги в не много вода, подсолена. После пасирам. Гъстотата горе-долу е като на по-рядко пюре. Доливам мляко - около 1 чаша. Ще си прецениш на момента - да не стане много рядка. Слагам и бучица масло и като заври - махам.
Виж целия пост
# 4
Аз я правя така: задушавам 1 лук, 2 моркова може и чушка в малко масло, прибавям картофите  нарязани на дребно /около половин килограм, може и повече/  добавям целина, магданоз, черен пипер и пасирам всичко след като се е сварило.  Запържвам малко брашно с малсло, добавям прясно мляко. Накрая застройвам с 1 жълтък с още малко прясно мляко. Сервирам задължително с крутончета, ако имам заквасена сметана прибавям в чинията при сервиране. Как обясних само.... ooooh! надявам се че си разбрала става много вкусна. Крутончета може да си приготвиш сама като намажеш филийка с масло, поръсваш с кашкавал, нарязваш на кубчета и запичаш във фурната. Да ти е сладко! Hug
Виж целия пост
# 5
А у нас изглежда така. Simple Smile

Виж целия пост
# 6
благодаря за отговорите. направих я само с картофи, лук, масло и мляко, без жълтъци. и изядох цялата  тенджера Blush следващият път ще пробвам и с други зеленчуци  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия