Яйца на хартишка! 8-)

  • 1 822
  • 24
необходими продукти:
лист хартия А4, две средно големи яйца, сол, вилица, печка с поне един електрически котлон.

начин на приготвяне:

листа сгъваме на две, след което четирите ръбчета ги подгъваме, за да се получи правоъгълна хартиена тавичка. така оформената хартия поставяме върху котлона, който включваме да загрее на силна температура. когато хартията се затопли, повтарям само да се затопли, счукваме яйцата, като внимателно отделяме черупките им от белтъка и жълтъка. посоляваме ги и започваме внимателно да разбъркваме с вилицата. след няколко минути отстраняваме хартиената тавичка от котлона и яйцата са готови за консумация. в зависимост от предпочитанието може да ги направим по-рохки или по-запечени.
поднасяме ги с филийка препечен хляб и сирене. по желание можем да посолим с червен пипер.
добър апетит  Wink

ВИЖ: 1, 2, 3 и 4
Виж целия пост
# 1
Това е много интересно . Задължително ще се пробва Simple Smile   bouquet
а не залепва ли за хартията? - без мазнина  newsm78
Виж целия пост
# 2
да, залепват, но това е един от чаровете на тези яйца - с вилицата да изчегъртваш яйцето от листа  Mr. Green
с мазнината ще се изгуби чистия вкус на яйцето  Peace
Виж целия пост
# 3
Разби ме с тия яйца на хартишка!  Joy hahaha. Признавам си, че първоначално помислих, че иде реч нещо за великден, ама останах много изненадана.  Mr. Green.  Страхувам се да не направя някой пожар в къщи, та май ще се въздържа да пробвам, но иначе идеята е много оригинална  Peace
Виж целия пост
# 4
Тия яйца са ми спомен от детските години.МЕрси ,Блу  HugСамо дето не съм ги яла бъркани а цели.НАистина е голяма вкусотия Peace
Виж целия пост
# 5
И аз ги правя и много се харесват у нас, също не ги бъркам ......... и Корнишонка няма да гасиш пожар ако не сложиш хартията( аз ползвам пек. хартия или целофан) на загрят котлон. Grinning
Виж целия пост
# 6
Мъжът ми често ни прави такива. Grinning
Той ги разбърква съвсееем леко с една шпатулка.
Тъй като са ни стъклокерамични котлоните, слага хартията /мокра винаги/
в тиганче и оставя да се печат. Сол и червен пипер слага, когато станат готови.
Виж целия пост
# 7
Голяма вкуснотия е и ги правя почти всеки ден върху оризова хартия. Аз съм на газ, така че слагам хартията в тиган и пак става.
Виж целия пост
# 8
Ние си ги печем на вестник без да ги бъркаме - аромата им на запечено е превъзходен . Но стават рохки и който не обича ....
Виж целия пост
# 9
Ние си ги печем на вестник без да ги бъркаме - аромата им на запечено е превъзходен . Но стават рохки и който не обича ....

миналата година една приятелка ми направи на вестник.от мастилото започнах да повръщам.изглежда не ми понесе.за жалост повръщането трая 2 дни,в които си обърнах червата на обратно  Sick
така че внимавайте  Peace
Виж целия пост
# 10
Обожавах такива яйца като малка. Майка ми ги правеше на амбалажна хартия. Мерси, че ми припомни рецептата Hug
Виж целия пост
# 11
Не го правете с вестник  - има олово в мастилото.
Виж целия пост
# 12
скоро свеки гощавала мъж ми с такива само че направени на печка "циганска любов" каза че били превъзходни - и върху вестник ...
Виж целия пост
# 13
Изглеждат много апетитни! Може ли да се използва домакинско фолио вместо хартия? Embarassed
Виж целия пост
# 14
Абе момичета , че рецептата е оригинална спор няма .Ама това с вестника направо ме разбихте тотално.Това да си покрия храната с вестник ми е отвратително , пък кво остава да си пържа яйцата в/у вестник !!!Направо червата ще си издрайфам...шъ ма извинявате нищо лично .Просто ме убихте !!! Rolling Eyes Shocked Mr. Green Sick
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия