Оризови кюфтета

  • 3 305
  • 18
Правя оризови кюфтета от време на време... Един път стават сполучливи, а последния път - не станаха въобще...

Вие как ги правите?
Виж целия пост
# 1
Дори не съм чувала. Ще дадеш ли рецептата, звучи ми интересно.
Виж целия пост
# 2
аз правя такива вкусотийки 

ами запържвам глава лук може и повече
Гъби.морков,чушка,може и грах да сложа
една чаша ориз и сварявам оризът-
черен пипер,сол,слагам малки тайни на Маги
Оризът трябва да стане мноооого гъст като да се оформят кюфтета-ти си знаеш де  chef
Като изтине оризът аз натрошавам сирене и слагам копър-може и сух може и пресен.придобиват много готин вкус от копъра.
След това оформям кюфтенца  овалвам в галета  в яйце и айде в тиганя  chef

само да вметна че оризът може и да го сложа във фурната да се посгъсти там по хубаво вместо да го бъркам нон-стоп на котлона.А така във фурната  не се занимавам с него

Найстина са много вкусни кюфтенцата опитайте да ги направите -лесни са  chef
Виж целия пост
# 3
Моята технология е различна....

Сварявам ориза, да не е много гъст, прибавям подправки, смлени орехи, хляб, яйце и се овалват в брашно и се пържи до зачервяване... Ама нещо последният път май точно от това колко бе гъст ориза нещата не се получиха. Скашка се ориза и .....нищо кюфтета.

Ох, каква ли трябва да е консистенцията на ориза за да се улучат кюфтетата.... newsm78

Виж целия пост
# 4
А защо не пробвате да сварите ориза на тих огън в голямо количество подсолена вода? След сваряването на ориза да го отцедите и да добавяте вече яйца, сирене, черен пипер и каквото ви сака душата.
Аз меша ориз, спанак, сирене, черен пипер, галета и после пържа в сгорещено олио.
Виж целия пост
# 5
до сега не съм правила - трябва да ги пробвам
  bouquet
Виж целия пост
# 6
Определено ме убедихте  Grinning В най скоро време ще се пробвам.
Виж целия пост
# 7
ами на мен никога не ми сее разкашквал оризът newsm78
Аз защотото си ги правя на око и все си улучвам водата спрямо оризът.Но на мен определено повече ми харесва като се сложат зеленчуците да се задушат и запържат малко и оризът да ври или да се запече заедно с тях.

Мама Цоцоланке-защо не пробваш без да го запечеш призът докато се сгъсти хубаво вместо да го вариш  chef
До сега не бях чувала да се прибавя Хляб newsm78 newsm78.А неговата роля за какво е вътре ми е интересно newsm78 newsm78 newsm78

Мацки със сиренцето и подправка копър  стават Муцинка  chef  chef
Виж целия пост
# 8
Правила съм няколко пъти ето тези:

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1128.msg12843#msg12843

в къщи много се харесват Grinning
Виж целия пост
# 9
Аз добавям и яйце-сурово,омесвам го със сварения ориз и подправките и пържа.Никога не са ми се разпадали.
Виж целия пост
# 10
Мама Цоцоланке-защо не пробваш без да го запечеш призът докато се сгъсти хубаво вместо да го вариш  chef
До сега не бях чувала да се прибавя Хляб newsm78 newsm78.А неговата роля за какво е вътре ми е интересно newsm78 newsm78 newsm78

За хляба - незнам... Така ми дадоха рецептата, ама ще пробвам другия път предложените тук рецепти....

А вида на ориза има ли значение? С обикновен, с Ризон или някаква друга марка,че и при ориза има разнообразие newsm78
Виж целия пост
# 11
Хлаяба/галетата се слагат за да изглеждат кюфтенцата апетитно розови и да има лека хрупкавина в тях.


А вида на ориза има ли значение? С обикновен, с Ризон или някаква друга марка,че и при ориза има разнообразие newsm78

Аз моите кюфтета ги правя с обикновен ориз. Peace
Виж целия пост
# 12
Аз пък ги пека във фурната.
Виж целия пост
# 13
А към какво ги сервирате? Или самите те са основното ястие?
Виж целия пост
# 14
А към какво ги сервирате? Или самите те са основното ястие?
Аз ги сервирам като предястие.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия