микровълновата печка / съдове и техники за готвене

  • 647
  • 4
Здравейте  Hug
една тема, обсъждана много пъти - рецепти за микровълнова печка ...
но бих помолила дамите, които имат положителен опит в готвенето с микрите да споделят във форума за съдовете, които ползват и самите техники за приготвяне в тях ... има много, много рецепти, но практичеки съвети почти - не .
Например ... как се вари яйце ? Пробива се ми казват, ама слагали се вода и ако да - колко, с капак ли се вари и изобщо МОЛЯ споделете ВИЕ как приготвяте храна в микрата си Simple Smile
Виж целия пост
# 1
За яйцето-аз знам,че не се вари цяло,гърмяло иначе,даже печката можела да изгори и затова не съм пробвала.Даже в гювече му разкъсвам жълтъка с вилица,защото пръска много.Аз готвя най-често без капак,а когато слагам такъв-на по-ниска мощност,защото кипи.Друго? Thinkingв пластмасови съдове и йенско стъкло,казват,че като се нагрее пластмасата се отделяло нещо вредно,ама...Също и в порцелан разбира се.Избягваш съдове с кантове,тънки такива-например тънки чинии-пукат се,кофички от мляко-топят се.Ядките изгарят много бързо...друго не се сещам.
Виж целия пост
# 2
 Ето тук има интересни неща   Peacehttp://www.receptite.com/enc.php?n=101#1
Виж целия пост
# 3
  bouquet това е добро ! МЕРСИ
Виж целия пост
# 4
За нищо smile3503
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия