Великденски яйца и козунаци - 2 част

  • 10 788
  • 176
Великденски яйца и козунаци - 1 част http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174104.0
Виж целия пост
# 1
L e o  Hug
наистина страхотни козунаци сте спретнали  Hug дано утре и аз имам с какво да се похваля   Praynig  Hug

чудя се за килограмово тесто дали ще ми стигнат две кексови форми, едната е голяма кръгла с дупка, а другата е от правоъгълните, май 25 см  newsm78 аааа и мисля да изпробвам идеята с пералнята  Joy после ще докладвам  Peace
Виж целия пост
# 2
Ще ти стигнат,аз точно по същия начин ги правих и стана много добре.Успех!  bouquet
Виж целия пост
# 3
Само се записвам за сега  Mr. Green.
Виж целия пост
# 4
Утре и аз ще се отчета с козунаци.Дано да ги докарам като миналата година-чак се учудих от себе си Mr. Green
Виж целия пост
# 5
Да се запиша и аз, пък отчет за козунаците - утре.
Виж целия пост
# 6
 Чак сега се сетих да попитам нещо много важно, дано има кой да ми отговори.Формите ми за козунак са много малки и няма да мога да изпека цялото тесто наведнъж.Ако сложа полвината във фурната, а осталналото седи от вън през цялото време ще му стане ли нещо?Т.е. ще е годно ли за печене след около 1,5х. престой?
Виж целия пост
# 7
Момичета, имам въпрос относно козунаците. Ако ползвате лимонова есенция, а не настъргана кора от лимон, колко слагате? Няколко капки newsm78
Виж целия пост
# 8
Относно филираните бадеми - днес имаше в Метро, в разфасовка от по 300-400 гр /не съм сигурна/, на цена 9,90 лв. Mr. Green
Виж целия пост
# 9
Биляна, ако видиш, че това тесто, което е отвън е вече готово, а още не му е ред- премеси го малко и го остави пак да втасва, така ще се получи достатъчна разлика в двете теста + това, че второто ще втаса по- бързо във фурната.
Виж целия пост
# 10
Момичета, имам въпрос относно козунаците. Ако ползвате лимонова есенция, а не настъргана кора от лимон, колко слагате? Няколко капки newsm78

Няколко капки. Както и от течната ванилия, аз слагам 2-3.
Виж целия пост
# 11
Един въпрос към мамите боядисвали яйца с брилянтени(перлени,седефени) бои. Трябва ли яйцето да е боядисано в някаква боя предварително и след това с брилянтената боя или може направо с нея? И как става самото нанасяне на брилянтената боя - търкаш с ръце по яйцето ли? Упътването ми е на немски, има и снимки, но пак не ми е ясен много този метод на боядисване. Предварително благодаря.
Виж целия пост
# 12
Чак сега се сетих да попитам нещо много важно, дано има кой да ми отговори.Формите ми за козунак са много малки и няма да мога да изпека цялото тесто наведнъж.Ако сложа полвината във фурната, а осталналото седи от вън през цялото време ще му стане ли нещо?Т.е. ще е годно ли за печене след около 1,5х. престой?
Защо не пробваш дали не се събират малките ти форми заедно във фурната.Аз така пекох три наведнъж -единия в кексова дълга форма и два малки кръгли.
Виж целия пост
# 13
Един въпрос към мамите боядисвали яйца с брилянтени(перлени,седефени) бои. Трябва ли яйцето да е боядисано в някаква боя предварително и след това с брилянтената боя или може направо с нея? И как става самото нанасяне на брилянтената боя - търкаш с ръце по яйцето ли? Упътването ми е на немски, има и снимки, но пак не ми е ясен много този метод на боядисване. Предварително благодаря.


Може и само с тях. Миналата година така ги правих. Тази обаче първо ги боядисах и после с перлената- стана по-добре по моя преценка. НА снимките май няма разлика като гледам.Ето миналогодишните :
http://images14.snimka.bg/002419366.jpg
A това са вчерашните :
http://images14.snimka.bg/002574032.jpg
Слагаш ръкавиците, капваш от боята, вземаш яйцето и го отъркваш, като го въртиш в ръцете си, докато ти хареса покритието, ако не е добре, капваш още боя. Леснос е работи с тях.Лошото е , че трябва да си миеш ръкъвиците след всеки цвят.
Виж целия пост
# 14
Джемма   Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия