Вода в пиле

  • 1 169
  • 13
Днес за пръв път се загледах какво пише на торбичката на пилето, което по принцип редовно купувам от магазина.
Става въпрос за най-обикновено замразено пиле - в случая на Птицекланица гр. Стражица. И на мястото, където е написан съставът на пилето, пише: "Вода: 60-70%" Shocked #Crazy Белтъците са около 17-18%, останалото е малко мазнини и още нещо.
Ужассс! Sick
Нормално ли е в едно пиле да има толкова вода (не говоря за количеството лед, образуван при замразяването) newsm78
Виж целия пост
# 1
странно ми се струва в месо да има толкова вода! доколкото знам това е количеството на вода в краставиците например!
Виж целия пост
# 2
Всички пилета, които купувам напоследък са с такова количество вода,само дето не са се родили така,а ми са добре накиснати и ясно се виждат дупки по кожата на бутчетата.
Днес щях да купувам от някяква фирма бутчета(не помня коя).Бяха по едно в тарелка и тежаха по 600-700гр Shocked.
Е такова пиле няма! Mr. Green
Купуваме само от Метро,едни големи тарелки и после разфасоваме във фризера,иначе си плащаме водата #2gunfire
Виж целия пост
# 3
Много пъти съм взимала в тарелка,която после виждам,че е с двойно дъно и е надупчена- отдолу пълнят с вода. #2gunfire
Виж целия пост
# 4
по принцип може и да е нормално - ноли и човешкото тяло е повече от половината вода  newsm78 дразни ме, когато намирам бучки лед - явно инжектирана вода под кожата. фирма Едит е цар в това отношение  Close
Виж целия пост
# 5
За сравнение- във човешкия възрастен организъм - 2/3 са вода, а в детския е дори повече. Водата присъства навсякъде, нужна е клетките. Напълно е нормално, не се шашкай.
Не бъркайте тарелките с вода с химичния състав на пилето- вода, минерални вещества, белтъчини, мазнини. 2 различни неща са.
Виж целия пост
# 6
Наскоро ме "светнаха" хора, които са в този бранш. Това е т.н. тумблиране - пилетата се слагат в нещо като барабан и с помощта на игли се напомпват с до 30% вода. Това се прави масово с охладените пилета, които обикновено изглеждат много охранени, а като ги сготвиш, се стопяват. При замразените се практикува доста по-рядко, тъй като водата става на кристали. Макар че понякога и това се прави - случвало ми се е няколко пъти да размразя пържоли и те буквално да се разпаднат. Все пак май вариантът "замразено" е по-добър от "охладено". При всички положения по-мършавите пилета са по-истински.
Виж целия пост
# 7
Ами направи ми впечатление, защото си мисля, че колкото и да е водното съдържание на организма в %, все пак, като са го клали това пиле, е изтекло определено количество от нея newsm78
Тук, в един магазин, продаваха печени пилета на грил и интересното беше, че големи ги слагаха и големи ги вадеха в смисъл, че не се стапяха след обработката. А на повечето места ги гледаш как в сурово състояние  са големи, а когато се изпекат, стават като гълъбчета  newsm09 smile3513
Виж целия пост
# 8
Само да отбележа: сега разгледах разфасовката пилешко, която си купих снощи (на друга фирма) и там пише следното:" 70% пилешко месо и 30% несвързана вода". Утехата ми е, че тук водата е в поносимо количество и, доколкото разбирам от написаното НЕ е вътре в самото месо Thinking
Докато за другото пиле хората бяха написали точно обратното - ядеш вода с мааалко пилешко в нея Mr. Green smile3532
Виж целия пост
# 9
Сега видях етикета на пилетата от които съм доволна.
"Лудогорско пиле-Амета" на фирма-"Пилко" ЕООД-гр.Разград
Преди ги вземахме от Метро и бяха в големи разфасовки.Сега ги има и в по-малките магазини ,в по-малки разфасофки.Малко са по-скъпи,но нямат и грам излишна водица
Виж целия пост
# 10
Наскоро ме "светнаха" хора, които са в този бранш. Това е т.н. тумблиране

Аз съм чувала друго - че "напомпени" с вода и други вещества са основно разфасовките - гърди, филета, бутчета и др., а че цялото пиле било по-трудно за напомпване и съответно по-истинско от разфасовките......а сега , иди разбери кое е истина  Close
Поради тази причина спрях да купувам разфасовки -особено пилешките гърди в тарелка. Купувам цяло пиле, охладено, на Амета и не съм забелязвала да ми става на гълъбче  Wink

Иначе съм  купувала пил. гърди на Happy, които бяха надупчени като решето отгоре - съвсем ясно, че са обработвани.......добре, че ядем месо 2 пъти на 2 седмици Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Не бъркайте тарелките с вода с химичния състав на пилето- вода, минерални вещества, белтъчини, мазнини. 2 различни неща са.
Peace
Виж целия пост
# 12
Все пак май вариантът "замразено" е по-добър от "охладено". При всички положения по-мършавите пилета са по-истински.
Оооох  ooooh! Какво ли не мислят вече, дори въздуха дето дишаме сигурно е менте hahaha
Аз винаги гледам да купувам охладено, че уж е по-прясно, не като 30год говеждо Sick
Аз съм доволна от едни пилешки гърди на Виктория май един червен етикет, след обработка на грил тигана почти не се свиха newsm78 ,ама знам ли какво има вътре ooooh!
Виж целия пост
# 13
Днес за пръв път се загледах какво пише на торбичката на пилето, което по принцип редовно купувам от магазина.
Става въпрос за най-обикновено замразено пиле - в случая на Птицекланица гр. Стражица. И на мястото, където е написан съставът на пилето, пише: "Вода: 60-70%" Shocked #Crazy Белтъците са около 17-18%, останалото е малко мазнини и още нещо.
Ужассс! Sick
Нормално ли е в едно пиле да има толкова вода (не говоря за количеството лед, образуван при замразяването) newsm78
Всички пилета,патици, и изобщо всяко месо,преди да бъде замрасено е инжектирано с разни подобрители,овкусители и какво ли не още,така че изобщо не се учудвам  #2gunfire
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия