Моите миникроасанчета

  • 3 083
  • 40
250 г маргарин
1 ч. ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1/2 ч. л. сода
150 г настъргано сирене
150 г кашкавал
4 ч. ч. брашно
1 ч. л. сол
Маргаринът се разтопява и с останалите продукти се замесва тесто. Оставяте го в хладилника за 2 часа. Тестото го разделяте на 5 топки. Всяка топка разточвате и нарязвате на 16 триъгълника. Завивате от широката към по-тънката част. Намазвате кроасанчетата с жълтък, по желание наръсвате сусам.
 Кроасанчетата заради мргарина не изсъхват и могат да стоят цяла седмица, но въпреки голямото им количество у дома след 2 часа ги няма. Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Звучи лесно и вкусно, обезателно ще ги пробваме  Peace
Някакви съвети за печенето?
Виж целия пост
# 2
Звучат апетитно, но мисля да заменя маргарина с масло Peace
Виж целия пост
# 3
Нищо специално,  наглеждайте ги, че доста бързо се опичат, да имате готовност със следващата тава, все пак излизат 80 кроасанчета, т.е поне три тави. Освен това не ги редете плътно едно до друго, защото бухват.
Виж целия пост
# 4
За маслото не знам, опитайте. Аз от години ги правя така и са много сполучливи.
Виж целия пост
# 5
а може ли без сиренето и ка6кавала?дали  6те станат като обикновенни кроасани??
Виж целия пост
# 6
Не съм пробвала без сирене и кашкавал, не знам, може би ще станат.
Виж целия пост
# 7
Звучи много добре. Моля тези, които ще ги направят с масло, след това да съобщят как са станали.
Виж целия пост
# 8
Чудя се дали ще станат с течен шоколад? Ако някой опита, да каже, ако намеря време и аз ще ги пробвам?
Мерси за рецептата Тина - Рина.
Виж целия пост
# 9
Чудя се дали ще станат с течен шоколад?
Аz не съм специалистка, ама нали течният Шоколад се пълни след като са опечени вече кроасаните?
Виж целия пост
# 10
Чудя се дали ще станат с течен шоколад?
Аz не съм специалистка, ама нали течният Шоколад се пълни след като са опечени вече кроасаните?

И аз мисля, че е така.
Виж целия пост
# 11
Отивам да ги правя, после ще сложа снимка. С маргарин обаче, така наистина ще стоят мекички по-дълго време.  Peace

А яйца няма ли?  newsm78 Хм, започнах вече, така че продължавам, надявам са да са си без яйца.
Виж целия пост
# 12
Пека втората партида, след малко снимки. Отчетох си две грешки - ако е солено сирене не трябва сол, станаха доста солени. И трябва да се пекат на слаба фурна. Пуснах ги на 170 и бързо прегоряха, вътре останаха глетави и стоят като прозрачни. Но може и от тестото да е, не знам. Сега пека третата тава на 140, да видим. Не ми бухнаха много, мисля, че 4 чаши брашно е множко. С 3 би било по-добре.
Виж целия пост
# 13
Чудя се дали ще станат с течен шоколад?
Аz не съм специалистка, ама нали течният Шоколад се пълни след като са опечени вече кроасаните?
И аз мисля, че е така.
еййй вярно, жалко, щеше да ми харесат с шоколад.
Ще пробвам оригиналната рецепта тогава, мерси за подсещането. Hug
Виж целия пост
# 14
Ето снимки. Днес са вече много сухи. Нещо някъде куца, но не знам къде. Все си мисля, че брашното е много  Thinking

Сурови
Изпечени
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия