За шишчетата

  • 1 220
  • 6
Момичета,снощи имах гости и предложих шишчета за вечеря.
Вчера цял ден месото бе мариновано и като вече приготвено бе много вкусно и крехко,обаче ....от дървените шишлици имаше вкус направо на дъска.Имам метални които са само 10 на брой ,а и съм ги забутала някъде,та още като отворих шкафа си ,грабнах пакетчето дървени ,които бях купила наскоро.
Случвало ли се е това при вас?Споделете ако имате някаква рецепта за предварителна обработка на дървените шишлици,преди да наредите месцето,че втори път не искам да усещам този вкус в устата си-имах чувството,че съм захапала паркета си Mr. Green
Виж целия пост
# 1
A какво месо използва?
Аз правя само пилешки и не съм имала този проблем, но при самото печене поливам с останалата марина...
Виж целия пост
# 2
Свинско прясно месо и при това не е купено ,а е домашно,приготвяла съм достатъчно пъти различни ястия ,за да констатирам ,че "дървения" вкус не идва от месото.А марината беше от соевсос,лимонов сок и зехтин.Не си позволявам да слагам подправки,защото прегарят от скарата и после пък идват стомашните проблеми.
Виж целия пост
# 3
Не че съм голям спец, но помня едно време, когато майка ми е приготвяла прясно свинско месо, че не се получаваше добре. Има нещо във връзка с узряването на месото. Ако е прясно заклано (сори за думата, ама е така) то трябва да узрее в хладилник и тогава става годно за обработка.
Може би това е проблема, ако месото ти е било прясно заклано?!
Виж целия пост
# 4
Като писах прясно ,имах в предвид,че е от седмица във фризера,не че е кърваво още/божее,аз и без това не го обичам,ама след такива обяснения-брр! Grinning /Абе,месото там където бе нанизано на шишлика направи си има вкус на дъска и се наложи гостите и съпруга да го огризват "по периферията"-не мирише Mr. Green
Както и да е,да не разводнявам повече темата,ще си купя още един комплект метални и това е!Ама уж дървените са по-мързеливи,ползваш-хвърляш! Grinning
Виж целия пост
# 5
Цитат на: Нина
Като писах прясно ,имах в предвид,че е от седмица във фризера,не че е кърваво още
Да добавя - "димящо", още "топло" - за по-голяма атрактивност на израза Twisted Evil
Това - в рамките на черния хумор. А за дървените шишчета - никога не съм имала проблем с вкуса на мръвките, когато съм ги ползвала.
Виж целия пост
# 6
Преди употреба дървените шишчета се накисват във вода за 20 мин. Това се прави с цел да не се запалят при печенето.
Много е вероятно шишчетата ти да са направени от неподходящо дърво (с моите бамбукови нямам никакви проблеми). Обаче кои видове са подходящи - не мога да ти кажа Embarassed .
P.S. Ето така изглеждат шишчетата, които не са намокрени предварително (останалото е просто супер).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия