Запечени картофи ''Уго''с шунка?как?

  • 2 364
  • 12
 Много ми се иска утре да ги спретна за обяд,че мъж ми ги обожава и аз също,освен това от Метро си купихме същите кутийки  в които ги правят в Угото и ги поднасят.Само ми трябва рецепта  Thinkingако не ще импровизирам нещо.Някой да има опит с тези картофки? Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Kарам по спомени, понеже не съм яла отдавна и сама съм си определяла повкуса какво и как:

- картофките са предварително сварени, но не напълно. Нареждат се във формичката, посоляват, черен пипер и шунката на кубчета. Заляти са с готварска течна сметана. Отгоре поръсени с кашкавал и запечени Simple Smile

Аз така съм ги правила, вкусът е същият.
Виж целия пост
# 2
ясно,а става ли тази сметаната на Данон дето е като в кофички от кисело мл. че имам една такава и  искам да я ползвам за нещо?заблязах че в тези картофки има и малко лук задушен?
Виж целия пост
# 3
е хора никой ли не ги е правил тези картофки? Flutterдали става със сметана ''Данон'?
Виж целия пост
# 4
Аз ги правя само със заквасена сметана (е, не Данон, но пак е заквасена Wink ) и стават много вкусни. Но незнам дали са като в Уго, не съм ги яла техните.
Виж целия пост
# 5
Тези в Уго не се правят със заквасена, а с течна готварска сметана, както е посочила и Umbra по-горе. Peace

little Suzy, сготви ги тези картофки, с продуктите, които имаш. В крайна сметка, в домашната кухня всичко е въпрос на вкус.  Wink
Виж целия пост
# 6
Аз ги правя със заквасена сметана, съвсем леко разредена с вода.
Виж целия пост
# 7
Кашкавала се слага съвсем накрая за 15-тина минути, иначе картофките със сметаната (готварска, не заквасена) се пекат поне час. За да не залепват по страните на формичката тя се намазва много добре с мазнина (най-добре става с краве масло, но и всяка друга върши работа).
Виж целия пост
# 8
мерси за отговорите,утре ще пробвам.
Виж целия пост
# 9
И аз ги правя тия картофки, но си слагам и гъбки и лук...
Виж целия пост
# 10
Не съм яла такива картофки, но аз няколко пъти правих подобни на тези, които ти описваш - картофки, гъбки и шунка и за заливка - фикс на маги за бешамел
Виж целия пост
# 11
Като чета- май и аз утре ще направя от тия картофки  chef
Виж целия пост
# 12
Кашкавала се слага съвсем накрая за 15-тина минути, иначе картофките със сметаната (готварска, не заквасена) се пекат поне час. За да не залепват по страните на формичката тя се намазва много добре с мазнина (най-добре става с краве масло, но и всяка друга върши работа).

Предварително сварени и се пекат 1 час - не е ли доста  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия