Как да приготвя сьомга?

  • 11 265
  • 16
Това ми е питанката Simple Smile Нямам фурна в момента,имам няколко котлета сьомга и се чудя може ли да се опече на грил тиган или в микровълнова която няма грил newsm78 . И в някаква марината трябва ли да я кисна? Никогаш не съм правила никаква риба и ще съм много благодарна на съвети всякакви Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Не я слагай в микровълновата. На грил тиган можеш да я направиш. По принцип сьомгата е вкусна и без марината. Сол и после лимон. Успех!
Виж целия пост
# 2
Значи осолена я мятам на грила (с малко зехтин намазан ли да е ?) и после лимон?
Простете ,че като малоумна питам, ама без най-подробни разяснения не ме бива
много в кухнята Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Да,осоляваш, може много лекичко да я намажеш с малко зехтин и я мяташ на тигана. Можеш да провериш дали е готова, като я боцнеш лекичко с виличка. Рибите много бързо се приготвят. После я сервираш с лимон, най-добре истински. Ако намериш лайм /зелени лимончета/ , става още по-добре. Освен сол, можеш да й сложиш и малко черен пипер. Това, обаче, е въпрос на вкус. Grinning
Виж целия пост
# 4
Аз слагам котлетите във фолио, овкусени с черен пипер, сол и естрагон. Поръсвам със зехтин. Върху филето слагам филийка лук и филийка домат. Завивам и пека. На финала може да се отвори фолиото за да се запече малко.
Виж целия пост
# 5
Аз слагам котлетите във фолио, овкусени с черен пипер, сол и естрагон. Поръсвам със зехтин. Върху филето слагам филийка лук и филийка домат. Завивам и пека. На финала може да се отвори фолиото за да се запече малко.
И аз съм пробвала само, че рибата ми стоеше някак "задушена". Не съм се сетила да я запека след това. newsm78
Виж целия пост
# 6
Аз слагам котлетите във фолио, овкусени с черен пипер, сол и естрагон. Поръсвам със зехтин. Върху филето слагам филийка лук и филийка домат. Завивам и пека. На финала може да се отвори фолиото за да се запече малко.
Ама това във фурна ли? Щото с такава екстра не разполагам в момента Simple Smile
Ще я приготвя на грила, пък каквото стане. Благодаря ви   bouquet
Виж целия пост
# 7
Пиши какво е станало.  bouquet  chef
Виж целия пост
# 8
Във фурна го правя. Но може и в грил, мисля.  newsm78 Няма причина да не стане и в грил
Виж целия пост
# 9
Във фурна го правя. Но може и в грил, мисля.  newsm78 Няма причина да не стане и в грил
За сьомга конкретно ли говориш? Аз обичам така приготвена пъстърва, бяла риба, но с домати и лук сьомгата не си ли губи характерния вкус? /Не, че аз едно време не опържих една сьомга във фритюрника, де. ooooh!/
Виж целия пост
# 10
Не мога да се стърпя да не  споделя  моята рецепта за сьомга, но е за фурна. Научих я от една индийка.  Котлетите се овкусяват с лимон, сол и зехтин. Отгоре се намазват с малко мед и се пекат. Става разкошна. 
Виж целия пост
# 11
За сьомга конкретно ли говориш?

Да, за сьомга. Според мен не се губи. Всъщност това за пръв път го опитах в ресторант. От там си "преписах" рецептата. А и всички, на които съм я предлагала много я харесват.
Виж целия пост
# 12
Тогава ще пробвам!
Виж целия пост
# 13
Надявам се да ти хареса.  Hug
Виж целия пост
# 14
Не мога да се стърпя да не  споделя  моята рецепта за сьомга, но е за фурна. Научих я от една индийка.  Котлетите се овкусяват с лимон, сол и зехтин. Отгоре се намазват с малко мед и се пекат. Става разкошна. 
  И аз съм пробвала сьомга с мед,ама пусто нямам фурна,иначе не бих се двоумила Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия