Как се приготвя мюсли?

  • 35 875
  • 16
Как се приготвя мюсли?
Попарва ли се?
Искам да го консумирам с кисело мляко.
Но се чудя дали да го сложа веднага в киселото мляко или трябва да го обработя предварително.
Благодаря предварително!  bouquet
Виж целия пост
# 1
Слага се направо в киселото мляко, без никаква педварителна обработка. След 10-тина минути е готово за ядене.
Виж целия пост
# 2
Аз си приготвям мюслито от вечерта,като го обърквам с кисело мляко,4-5 сл в 1 кофичка кисело мляко.Имам и друг начин,с малко вода го сварявам леко,след това прибавям прясно мляко и го варя почти до готовност,махам съда от котлона,прибавям 1 ябълка и 1 банан на малки парчета и малко канела и оставям за 1 час,след което разпределям в купички.В къщи се избиваме за това,никога не ни стига,така приготвено.
Виж целия пост
# 3
Аз го приготвям от вечерта с кисело мляко, за да може хубаво да омекне, или другият вариант е с прясно мляко в микровълновата за няколко мин. и омеква много бързо Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Накисвам ги от вечерта във вода заедно със стафиди и сурови слънчогледови семки. На сутринта добавям 1 настъргана ябълка или някакъв друг плод, лъжичка мед и консумирам. Може и без мед, защото стафидите дават сладост. Правя го и с овесени ядки. Това е закуската ми, като кача някой килограм.Simple Smile 
Виж целия пост
# 5
Не варя никога. Слагам го директно в кисело или прясно мляко, добавям и мед или сладко по избор.
Виж целия пост
# 6
С кисело мляко си ги правя от предния ден,а с прясно само го затоплям и след 30 минутки са готови.
Виж целия пост
# 7
Аз си варя овесените ядки във вода за 4-5мин . После консумираме гарнирани по желание - с мед, сирене, плодове. Ако е корн флейкс само добавям топло прясно мляко да омекнат. В кисело мляко не ми харесват осоебно, сурови са и хрупкат доста. Пък и като се свари овесената ядка във вода пуска едно такова като слуз (извиянвам се за сравнението, ама си е слуз) , която била много полезна за стомаха Thinking
Виж целия пост
# 8
Аз си смесвам с кисело мляко, но оставям да престои половин час или повече, защото всичко омеква и ми е много вкусно. Не добавям мед или нещо друго, понеже си купувам готови смеси с повечко видове ядки и сушени плодове и си е достатъчно сладко.
С прясно мляко съм пробвала само веднъж, но явно нещо не уцелих пропорцията. Някой може ли да ми каже на колко мляко колко мюсли трябва да сложа?
Виж целия пост
# 9
Слагам го в киселото мляко и не чакам,директно си го хапвам.Но е въпрос на вкус. Hug
Виж целия пост
# 10
Аз си приготвям мюслито от вечерта,като го обърквам с кисело мляко,4-5 сл в 1 кофичка кисело мляко.
И аз го приготвям така. Слагам и една лъжичка мед.
Виж целия пост
# 11
Постоянно има в хладилника кофичка кисело мляко с мюсли. Не варя никога; когато се накисне достатъчно е съвсем нормално да се яде така.
Виж целия пост
# 12
Освен с кисело и прясно мляко /по вече описаните начини/, аз често и си го пека:
разбърквам го със смес за кремкарамел/2-3 яйца+4-5с.л захар+ 1-2 ч.ч прясно мляко/
добавям плод /сливи,ябълки,круша или банан - но само 1 вид плод/
Изсипвам в тавична намазана с масло и поръсена с галета и пека на 160-180 градуса около 15-20 мин. отгоре леко се запича и хваща карамелена коричка.
Ако ти трябва диетичен сладкиш -това е.
Много е вкусно.

ПП.Ако е с ябълка - слагам канела, ако е с праскови или кайсии-бадемова есенция, иначе -ванилия.
Есенцията е 1-2 капки, не повече.
Плодовете режа на лентички.
Виж целия пост
# 13
Имам и друг начин,с малко вода го сварявам леко,след това прибавям прясно мляко и го варя почти до готовност,махам съда от котлона,прибавям 1 ябълка и 1 банан на малки парчета и малко канела и оставям за 1 час,след което разпределям в купички.В къщи се избиваме за това,никога не ни стига,така приготвено.

Това прекрасно се връзва със счукани ядки Naughty
Виж целия пост
# 14
Аз го ям само с кисело мляко. Напоследък слагам само корнфлеЙкс и добавям в киселото мляко малко от сухо степче за аромат и подслаждане.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия