Как съхранявате ориза?

  • 1 194
  • 12
Здравейте!Искам да ви попитам как съхранявате вече сварения и пасиран за пюрета ориз?Още не съм наясно дали ще захраня с ориз или картоф,но ако предпочета ориз как да сваря 10-15 зрънца за първите една - две лъжици?И после в хладилника ли да го съхранявам?Колко време може да стои там.Или ако има някой по-хитър начин за направата на ориз за пюре моля споделете.Моля да ме извините ако въпроса ми ви се стори глупав,но не съм наясно с нещата! Embarassed
Виж целия пост
# 1
Смятам,че за зхранване с ориз е по-редно да започнеш с оризова каша(готова)така ще ти е по-лесно защото сварения ориз става на пелте като се пасира.А ако решиш да си правиш домашна оризова каша,тогава брашното се съхранява лесно,а ще си приготвяш колкото ти трябва количество.Все пак си мисля,че още ви е рано и за двете,но... Peace
Виж целия пост
# 2
И аз си мисля,че ви е рано за захранване с каквото и да е било.
Но щом си решила-да,и моят съвет е да започнеш с готовите оризови каши Peace
Виж целия пост
# 3
Аз няма още да бързам да захранвам!Просто събирам съевети,защото не съм наясно!Благодаря!
Виж целия пост
# 4
Аз го съхранявам в хладилник.Нямала съм проблеми.
Виж целия пост
# 5
И аз си мисля,че ви е рано за захранване с каквото и да е било.

Е, детето е на 4 месеца, не е толкова рано. Оризовата каша е добър вариант. Домашната е за предпочитане, но не по този начин, за който се пита. Със сварен и пасиран ориз не можеш да захраниш бебе. Трябва да се пече предварително на слаба фурна суровият ориз, после се мели на брашно, има някъде рецепти как се прави, не е лесно, но ако ти се занимава - действай. Ако не, обезателно купи чиста оризова каша, а не с варен ориз, не става с него. Успех.  Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Както са те посъветвали другите майки оризовата каша е добър вариант. Аз се сещам също и за едно плодово пюре на Hipp - ябълки с ориз ако решиш, това също е вариант за захранване с ориз, но първо трябва да въведеш ябълките, за да дадеш това пюре (разбира се ако не си го направила), а ако искаш да си свариш ти ориза - можеш да го съхраняваш в хладилник.
Виж целия пост
# 7
След като си смелиш предварително изсушения на фурна /кафяв/ориз,загряваш 150 мл вода и слагаш 3 с.л. от брашното. Бъркаш постоянно.Става за 3-4 минути на слаб котлон.След като сваля от огъня го оставях за 10-15 мин покрит с капак.Към него могат да се добавят сирене,плодове....на по-късен етап.
Виж целия пост
# 8
Не съхранявам ориз. Приготвям винаги преди хранене  Peace
Виж целия пост
# 9
Купи си ориzова каШа - практично, бърzо, удобно  Wink.
Виж целия пост
# 10
Май наистина ще купя каша! Laughing Мерси много за отговорите.Ако случайно на някой му се занимава може да каже рецепта за понататъка за домашна каша!  bouquet
Виж целия пост
# 11
За захранването ползвай каша най-добре. По-натам като започнеш да прибавяш ориз към зеленчукови или местни пюрета можеш да го съхраняваш в хладилник. Аз не го пасирам, прибирам гоо на цели зърна както е сварен и го пасирам непосредствено преди храненето. Издържа няколко дни със сигурност, но точно колко в крайна сметка зависи от хладилника ти. 
Виж целия пост
# 12
Съвети си получила вече за кашата, питаш за рецепта за приготвянето й, ето тук я има http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0
С търсачката се откриват много неща Wink.

Аз лично започнах с безмлечна оризова каша на Милупа и мисля, че това е най-добрият и практичен вариант, но всеки сам си преценява и избира.

Успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия