Имам едно въпросче относно печенето в гювеч.

  • 13 669
  • 15
Колко време се готви едно ястие в гювеч? Аз се опитах да сготвя само зеленчуци и след 2 часа печене пак зеленчуците бяха леко сурови.Кажете  някои съвети. Laughing
Виж целия пост
# 1
Аз не мога да ти кажа точни часове. Пека винаги на не много силна фурна, за да стане меко и крехко и проверявам, като преценя, че е готово - вадя го. То зависи от фурната, от градусите, а и от самия гювеч.
Виж целия пост
# 2
Когато готвя гювеч, винаги първо задушавам зеленчуците в тенджера.
След това ги слагам в гювеча и заливам с бульон или вода.
Переодично проверявам, разбърквам, доливам бульон при нужда. За около час, час и половина всичко е готово и се разтапя в устата.
Виж целия пост
# 3
Определено зависи от яденето и температурата, на която печеш. Странно ми е, че след 2ч зеленчуците ти са били твърди Thinking, аз пека месо за около 2-3ч и става на мозък, при 180-200градуса.
Виж целия пост
# 4
Най-сигурно е на ниски градуси за много време. Аз ядене в гювеч готвя най-малко 4 часа. Готвила съм боб в гърне във фурната цяла нощ на най-слаба фурна, като всичко слагам вътре, освен доматите солта и ароматните тревички, които добавям сутринта. Разкошотия Grinning
Виж целия пост
# 5
Най-сигурно е на ниски градуси за много време. Аз ядене в гювеч готвя най-малко 4 часа. Готвила съм боб в гърне във фурната цяла нощ на най-слаба фурна, като всичко слагам вътре, освен доматите солта и ароматните тревички, които добавям сутринта. Разкошотия Grinning

Точно  Peace
Виж целия пост
# 6
В по-слабо загрята фурна пека,и по-продължително време.
И аз се учудвам,че за 2 часа не са ти били готови зеленчуците newsm78
Освен да ги задушаваш малко предварително и после да се пекат в гювеча.
Виж целия пост
# 7
Доматите кога ги сложи?
Нещо повече по това как си приготвила яденето.
Виж целия пост
# 8
Благодаря за съветите Laughing
Виж целия пост
# 9
Много странно, че за 2 часа не са станали зеленчуците - аз вчера правих гювеч - сложих всичко накуп, включително и домати отгоре, а вътре имаше освен зеленчуци и кюфтенца и за 2 часа всичко си беше съвсем готово. Първите 15-20 мин на 200 градуса пекох и после намалих на 170.
Виж целия пост
# 10
Според мен за печенето в гювеч най-важното е да се пече на ниска температура. В противен случай течността от яденето по-бързо извира и продуктите остават сурови. Пробвала съм - и колкото повече ( и съответно на по-слаба фурна) пека гювеча, толкова по- вкусна става манджата, и всичко е добре изпечено.
Виж целия пост
# 11
Може би си пекла на слаба фурна и времето не е било достатъчно.
Виж целия пост
# 12
аз отскоро се сдобих с гювечета и засега нямам оплаквания, но също се учудвам как за два часа няма да са готови зеленчуците  newsm78 какви зеленчуци сложи  newsm78
Виж целия пост
# 13
Доматите кога ги сложи?
Нещо повече по това как си приготвила яденето.

Нищо чудно те да са причината за несваряването. Случвало ми се е  да ми пресекат картофи за мусака и после няма увиране - все си тропат картофките.
Виж целия пост
# 14
винаги слегам всичко наведнъж в гювеча - и месото, и зеленчуците. нищо не задушавам или обработвам термично предварително. като готвя с месо, оставям включена фурната около два часа и половина на 200градуса, после изключвам, но не вадя гювеча. винаги слагам гювеча в студена фурна, не отварям, не разбърквам, не добавям нищо. месото става мозък. учудвам се, че едни зеленчуци не са се сварили за 2 часа. за първи път чувам, че заради доматите може да не се сварят зеленчуците  newsm78
 да не би печката да ти е била включена само на долен или горен реотан? правила съм го този номер и съм се чудила защо не ми се готви яденето  Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия