Флам-кухен?

  • 6 257
  • 33
здравейте,

искам да питам дали някой знае как се правят тия вкусотии
всеки път като ходя до германия и много им се кефя и искам да си направя в къщи

мерси предварително
Виж целия пост
# 1
В темата за немската кухня има.

Попаднах и на тази снимка. А какво представлява фламкухенът?
Виж целия пост
# 2
Да живее чичко Гугъл Grinning, изясни ми се горе-долу.
Ето тук един такъв, доста вкусно изглеждащ.
Виж целия пост
# 3
ами нещо като пица е, но и не точно

тези които аз съм яла са били например с много лук, бекон и кашкавали и сметана
никога не са имали например доматен сос с който да е намазан блата

тестото е някакво странно много много тънко - колкото палачинка
Виж целия пост
# 4
хм това е с много дебел блат...

определено е като линка за немската кухня и наистина тестото е хрупкаво като се опече
Виж целия пост
# 5
флам кухенът е елзаски специалитет.
тестото е мноого тънко и хрупкаво, няма набухватели
плънката в основната рецепта е високомаслена заквасена сметана, бекон, лук, сол и черен пипер.
има и вариации.

ако искате ще ви преведа рецептата от немската тема, ако не е преведена вече...
опича се за около 10 мин. Peace
Виж целия пост
# 6
даааа искаме:)
че иначе ще трябва да я пускам на нещо да я докара до английски и след това да си я преведа:)
Виж целия пост
# 7
А каква е разликата мужду Flammkuchen и Zwiebelkuchen?
Виж целия пост
# 8
Елзаски фламкухен

200 g брашно
2 с.л. олио
125 ml вода 
 сол
200 g заквасена сметана с висока масленост
200 g лук на полумесеци 
100 g бекон на тънки лентички
   

приготвяне:
от брашното, водата, солта и олиото се приготвя тесто, не трябва да лепи. разточва се на тънко, около 1-2 мм, намазва се със сметана и се поръсва с лука и бекона.
пече се в загрята фурна на най-вискота температура коло 15-20 мин или докато основата стане хрупкава.


Цвибелкухен е друго, по-скоро е като тарта с много лук. сега ще пусна и за него рецепта, да намеря някоя, която не е калорийна бомба
Виж целия пост
# 9
Цвиебелкухен - тарта с лук (де да знам как да го кръстя на български)

2 с.л. олио
400 гр. брашно
1 кубче мая
1 ч.л. сол
1 кг лук
150 гр шунка или бекон
около 500 гр заквасена сметана
2 яйца
200 мл вода
кимион на зърна

от водата, 1с.л. олио, маята се замесва тесто. разточва се в кръгла форма и ръбчето се надига.
лукът и беконът се запържват в олио до златисто. охлаждат се и се добавя сметаната или крем фреш, кимиона и яйцата.
слага се върху основата и се пече 45 мин. на 180 гр.

може да се наложе да с еползва малко повече или по-малко брашно, защото тук е тип 405.

има още един вариант на този цвиебелкухен, ама е с извара в тестото, а такава извара няма в Бг.

Виж целия пост
# 10
asyalein,   bouquet  bouquet  bouquet! Гледах едни снимки и ми се сториха еднакви. Но и двете звучат вкусно.
Виж целия пост
# 11
Гледах едни снимки и ми се сториха еднакви. Но и двете звучат вкусно.

във всеки регион се приготвят по различен начин.
цвиебелкухенът може също да е тънък, но пълнежът му е повечко...

истината е, че и 2те рецепти са калорични и мазни  ooooh!
аз предпочитам фламкухен, но приятеля ми умира за цвиебелкухен. понякога го правя с праз, става много вкусно Flutter
Виж целия пост
# 12
Е това просто не можех да го пропусна- толкова лесно и бързо. Имах и една кофичка нискомаслена сметана за използване, която си е гадничка какво да си говорим.... newsm78 та ми дойде тамън. Пече се фламкухена, дано се хареса на моите, че аз няма да го пробвам. Confused

Момичета, а това с риба ли е? Някой може ли да преведе? newsm78

http://hunger.bluephod.net/viewtopic.php?p=10062
Виж целия пост
# 13
Еее, страшен успех има този фламкухен сред моите. Laughing Толкова адмирации отдавна не съм събирала. Grinning

"Ти ли го измисли? Ще правиш ли по-често? Искам всеки ден такова."- това бяха думите на мой дечко, който напоследък нищо не яде. newsm78

Нямам нищо против ако ще и всеки ден. Та това се прави елементарно. Мерси за рецептичката! smile3525
Виж целия пост
# 14

Момичета, а това с риба ли е? Някой може ли да преведе? newsm78

http://hunger.bluephod.net/viewtopic.php?p=10062

 с пушена сьомга
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия