Крем за бисквитена торта

  • 6 466
  • 10
Момичета предложете ми крем за бисквитена торта он да е по течен и по въздушен.Абе изобщо давайте предложения.
Виж целия пост
# 1
обикновен яйчено-ванилен крем! става направо да си оближеш пръстите! аз разбивам белтъците отделно и затова е въздушен  Peace
Виж целия пост
# 2
А ако вместо белтъци сложа разбита сметана но в пуденг ванилия на доктор Йоткер дали ще стане.
Виж целия пост
# 3
за сметана не знам - не съм пробвала! но това ми напомня, че майка ми понякога слага разбити белтъци на обикновено нишесте и пак става въздушен и хубав крем  Peace
Виж целия пост
# 4
А ако вместо белтъци сложа разбита сметана но в пуденг ванилия на доктор Йоткер дали ще стане.
Майка ми така прави: към млечния крем добавя белтъците, разбити на сметана (ставал по-бухнал, казва). Аз също смятам да пробвам следващия път, защото така и така иначе не ползвам белтъците.
Виж целия пост
# 5
Течен шоколад + сметана също става  Crazy Crazy

Виж целия пост
# 6
Ох Лео тази торта отдавна я гледах и много ми харесва но не си падам по течния шоколад.Предпочитам млечно ванилен- крем
Виж целия пост
# 7

Този много го обичам  Crazy Crazy

За ваниловия крем:
1 л. прясно мляко
4 жълтъка
5 суп. лъж. брашно
1 ванилия
1 ч.ч. захар

В малко студено мляко разбиваме добре брашното, отделно разбиваме и жълтъците. Слага се млякото на котлона да заври, добавят се ванилията, захарта, постепенно жълтъците и накрая брашнената каша. Котлона се намалява и се бърка непрекъснато до получаването на гладък крем.

Виж целия пост
# 8

Този много го обичам  Crazy Crazy

За ваниловия крем:
1 л. прясно мляко
4 жълтъка
5 суп. лъж. брашно
1 ванилия
1 ч.ч. захар

В малко студено мляко разбиваме добре брашното, отделно разбиваме и жълтъците. Слага се млякото на котлона да заври, добавят се ванилията, захарта, постепенно жълтъците и накрая брашнената каша. Котлона се намалява и се бърка непрекъснато до получаването на гладък крем.


ето това е страхотен крем,даже може и самостоятелно да се консумира,само,че аз малко ще го попроменя (дано Лео не се сърди)
значи 4 яйца(не жълтъка),разбивам със същото количество захар,добавям брашното и ванилията,също така и малко меко масло(не маргарин!) и разбивам хубаво всичко и после го изспипвам на тънка струйка в горещото мляко а поври малко. Рецептата е супер,но с маслото става още по пухкав крема,макар и хич да не е подходящ за диети Joy
Виж целия пост
# 9
аз моята бисквитена торта я правя с готовия ванилов крем на др Йоткер,добавям и карамелизирани орехи, целувки,канела
а отгоре я намазвам с бита сметана Peace
става много лека ,а и децата така я харесват
Виж целия пост
# 10
Ето и моя крем който е много лек и подходящ за лятото.
3 ванилии на д-р Йоткер
300г течна сметана Suepeim Hoipla(дано съм го написала вярно)
0.900 прясно мляко
3 крема се ванилия се смесват с прясното мляко, разбиват се с миксер докато се получи гъста хомогенна смес. Течната сметана също се разбива докато стане и тя твърда.Смесваме готовия крем със сметаната.
Този крем е за бисквитена торта, но в къщи много го харесват, затова го слагам на почти всяка торта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия