Защо хек пане ми се разпадна?

  • 4 536
  • 6
Здравейте кулинарки,
имам питанка - за пръв път преди няколко дена пържих риба (хек), полуразмразена (така четох у форума трябвало за да не се загуби вкуса), овалях в брашно. Ужас.  Close

Значи филенцата ми бяха тънки и дълги, не на хапки, но се разпаднаха, стана на каша, панировката изобщо не се застоя където трябва. Провал, защо стана така?

П.П. Рибата не беше толкова замръзнала, не е пускала вода.
Виж целия пост
# 1
Не ми се е случвало, та не мога да знам със сигурност, но може пък да е затова, че е била полуразмразена. Thinking
Не съм чувала, че така си запазва вкуса.... аз я размразявам и тогава действам и определено си има вкус. Simple Smile
Виж целия пост
# 2
 newsm78Може и рибата веднъж да е размразявана и после повторно замразена  в магазина... #Cussing out
Виж целия пост
# 3
за паниране, поне според мен, е най-удобно и вкусно хек, но не филе...а с костицата, нарязан на кръгчета,
паниран с галета и брашно (предполагам с панировка "паста патафри" е дори по-вкусно)

а защо ти се е разпаднало, на мен хек филето дори при печене се е случвало да се разпадне, като се опитам да го вдигна...просто си е много крехко  newsm78
Виж целия пост
# 4
Почти съм сигурна,че е защото е била полуразмразена и водниста. Като си я сложила в тигана се е доразмразила и се е разпаднала. И на мен ми се е случвало.
Затова вече я размразявам напълно и подсушавам всяко филе преди да го панирам.
Виж целия пост
# 5
Не ми се е разпадала, правя го с паста пата фри. Предполагам, че е било бъкано с вода. Има едни пакети с хек, на които пише без глазура, шоково замразена - само от тях взимам, нищо че са по-скъпи. Тези с глазурата са с много вода.
Виж целия пост
# 6
И на мен ми се разпадна така като готвих само че филе от треска. Панировката отделно изгоря в тигана. Аз си го обяснявам, че беше меко, воднисто и размразено филето. Панировката беше царевично брашно и яйце.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия