Марина за пилешки филенца?

  • 68 171
  • 30
Можете ли да ми кажете как да направя пилешките хапки толкова меки, вкусни и сочни както ги правят по заведенията??
Независимо дали е пиле рокфор или някакво със зеленчуци, винаги ги правят ужасно вкусни, а аз вкъщи не мога да ги издокарам така Sad

Виж целия пост
# 1
Кисна ги в соев сос /или УНИСОС, който според мен е същия/, чесън на прах, зехтин и черен пипер. Самите филенца ги набоцквам с виличка, за да поемат оот маринатата.
Виж целия пост
# 2
Колко време да стоят?
А винце нещо да добавя ли?
Виж целия пост
# 3
Аз лично добавям и сока от лимон, е не прекалявам де. Дава страхотен аромат  Heart Eyes
Виж целия пост
# 4
Много интересна темичка, аз незнам как ги правят по заведенията, и много бих искала да науча затова с интерес ще следя темата... Peace
Виж целия пост
# 5
Аз слагам соев сос, мед, лимонов сок, малко олио, чесън /не винаги/ и розмарин. От меда и лимоновия сок стават топящи се в устата и много сочни. А освен това разкошни на цвят - медно-червени.
Виж целия пост
# 6
Аз слагам соев сос, мед, лимонов сок, малко олио, чесън /не винаги/ и розмарин. От меда и лимоновия сок стават топящи се в устата и много сочни. А освен това разкошни на цвят - медно-червени.
Това ми допадна , а колко мед горе- долу , за да не сладнят  newsm78
Виж целия пост
# 7
Моята марината е от бира, слагам филенцата в по-дълбока чиния поляти с бира, но за кратко,а отгоре и отдолу в много подправки и стават суупер Heart Eyes
Виж целия пост
# 8
Това ми допадна , а колко мед горе- долу , за да не сладнят  newsm78

Около 1 ч.л.
Пропуснах да кажа, че като пека - изсипвам и маринатата - става много хубав сос Peace.
Виж целия пост
# 9
Току що направих хапки, накиснати в соев сос, зехтин, чесън на прах, накрая и лъжица мед добавих.
Хубави станаха, но не е това което търсех като резултат.....  Rolling Eyes

Тези по заведенията са толкова крехки, че направо се топят в устата.
Виж целия пост
# 10
Току що направих хапки, накиснати в соев сос, зехтин, чесън на прах, накрая и лъжица мед добавих.
Хубави станаха, но не е това което търсех като резултат.....  Rolling Eyes

Тези по заведенията са толкова крехки, че направо се топят в устата.
В повечето заведения са полуфабрикати , ако имаш впредвид тези панираните , аз взимам на Сами и съм доволна и от хапките и от бонфилетата!
Виж целия пост
# 11
Знам ги хапките на Сами-М, те стават хрупкави, а и сякаш не са от истинско месо ... не ги харесвам особено.

Чудя се да не би да е защото месото го вадя от фризера, а не е прясно охладено??  Thinking
Аз бавно го размразявам, на стайна темп, не във микровълновата.
Виж целия пост
# 12
Във специализираните магазини за подправки продават ,,Крехкотин.,, Ще ти обяснят как да я ползваш.По заведенията я използват.
Виж целия пост
# 13
Да бе, крехкотин, така ли му казват сега, иначе наречен мононатриев глутамат (MSG)  Simple Smile, във всички ресторанти слагат много, придава вкус и месото омеква, но това е невротоксин, леко вреден за мозъка Grinning. Ако много държиш да стане крехко вземи си готови сухи смеси за марина, там също има глутамат, малки бели кристалчета, може да слагаш малко към твоята марина, за омекване. Аз мариновам със смес от олио, лимон, чесън, лук, доматен сос с люти чушки (чипотле - мексикански  Simple Smile) и подправки - кимион, пипер, кардамом. Понякога слагам къри, понякога куркума, понякога бира, понякога соев или териаки сос, за разнообразие ...
Виж целия пост
# 14
Аз слагам водка -  1 - 2 с.л./ зависи от количеството на месото /  , соев сос , мед , подправка за пиле на котани .....и каквото още ми дойде на ум , но от водката стават крехки
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия