Тиган T E F A L

  • 6 155
  • 21
Момичета като стана въпрос за готвене на САЧ в 1 от темите тук се сетих че съм виждала тиган на TEFAL, а и на други фирми, който представлява нещо като скара-оребрен е и е квадратен. Иван Звездев от БОН Апети го използва често, като иска да запече нещо без олио в него.
Имате ли такъв тиган и доволни ли сте от него?????

Нещо подобно е, но снимката е лоша

Виж целия пост
# 1
Имам на ТЕФАЛ, с точката в средата. Удобен е, ползвам го и съм доволна - най-хубавото е
че не е необходима мазнина  Simple Smile
Виж целия пост
# 2
А от тези оребрените ли е? Тип грил-тиган ?
Можеш ли да го ползваш като скара ? Да печеш кюфтета, кебапчета, гъби, картофи, зеленчуци без мазнина ???????
Виж целия пост
# 3
Моят не е оребрен, но пека всичко без мазнина. Но, тъй като все пак продуктите пускат сосче, не става точно като на скара /на скарата всичко изтича/.
Виж целия пост
# 4
Аз имам такъв тиган и изобщо не съм доволна. Това което ще печеш на него трябва да е много тънко за да може да се изпече. Ако е по-дебело остава сурово а ако го подържиш повече на тегана - изгаря.
Да не говорим за димилника който настава като го ползвам ............
Виж целия пост
# 5
Иван Звездев използва грил-тигана от серията Sensoria:


Имам 3 от серията - разликата между стандартния тиган и грил-тигана е по-скоро във външния вид на изпечените продукти. Изглеждат като печени на скара, заради оребряването. Кой знае каква разлика във вкуса няма.

Иначе на силен газов котлон тиганът си вдига пушек като скара. Сокът от продуктите бързо се изпарява и реално се пекат на сухо. Заради квадратната форма продуктите могат да се наредят много компактно. Може да се ползва и като обикновен тиган.

Доволна съм, но не от функцията му на грил-тиган. 
Виж целия пост
# 6
А аз от друг форум четох, че много им допадали зеленчуци на грил-тиган поляти със соев сос. Ставало като на САЧ, но за разлика от сача тигана не се пукал, а си облизвали пръстите. Но когато каза за зеленчуците, там зеленчуците са нарязани на тънки филийки или на ленти. Тиквичките - по дължина, доматите и кромида на шайби и всичко това по на 1 см.
      Одеве в БИЛА четох за тези тигани, че се готвело на бавен огън. Но ми е интересно дали могат да се пекат кебапчета и кюфтета на оребряването му ?
Виж целия пост
# 7
Аз имам оребрен квадратен тиган точно на Тефал, стават добри пилешки и свински пържолки, но до тук. За кюфтета, кебапчета и зеленчуци не става. Това е моето мнение, следствие на опита ми с такъв тиган.
Виж целия пост
# 8
Всеки път като го ползвам, после съжалявам, че не съм включила скарата или фурната.
Виж целия пост
# 9
Копирам от друг форум:


"...Но напоследък се влюбих в зеленчуци на грил-тиган или на скара /кой с каквото разполага вкъщи/- никога не съм предполагала , че са такава вкусотия. Пробвах с цели гъби , тиквички на големи парчета , лук на шайби, чушка на половина , може и патладжан-просто да си оближеш пръстите."

Значи аз ги направих така- нарязах всичко на около 1 см. дебелина-тиквичките по дължина, лукът и доматите на шайби, чушката на 2, гъбите цели , но махнах пънчетата и тях отделно ги слагах. Посолих ги леко и ги намазних с олио и така постояха малко. После тигана намазних, той е оребрен и ги сложих, обръщах и това е . В интерес на истината много време ми отне , защото тигана не събира кой знай какви количества , но си заслужаваше nod
Вторият път продавачката на гъби ме посъвтва да не ги соля,за да не им излизат соковете предварително, и така може , да ги печете непосолени , а после да прибавите солта. Редовно омазнявайте тигана, това е важно.



Виж целия пост
# 10
А от тези оребрените ли е? Тип грил-тиган ?
Можеш ли да го ползваш като скара ? Да печеш кюфтета, кебапчета, гъби, картофи, зеленчуци без мазнина ???????

Имам оребрен е, пека на него всичко което може да се метне на скарата - пържоли, шишчета, лук и други.
Кюфтета принципно не правя на скара, а обичам да ги изпържа.
Аз слагам  съвсем малко мазнина, която хубаво разстилам по дъното на целия тиган.
Виж целия пост
# 11
аз имам оребрен, не е на Тефал.незнам на коя фирма е.

ползвам го за кюфтета и кебапчета. вчера пеках. станаха за нула време. правих кебапчета. котлонът беше на макс. и кебапчетата се изпекаха за има няма 5 минути - общо 8 бяха.

доволна съм, не се вдига пушек, всичко се изпича.

със зеленчуците е малко по-сложно, трябва на по-ниска температура и аз губя търпение. зеленчуците ги режа на филийки и ги намазнявам, тиганът не го намазнявам.

дали замества сача не мога да ти кажа, защото за мен сачът е основно за катми Peace
месо не готвя във сач.
Виж целия пост
# 12
Аз имам ореберен грил-тиган на Тефал.Ползвам го по предназначение.Пека на него всичко без кюфтета и кебапчета, по простата причина, че кюфтета обичаме само пържени, а кебапчета не хапваме.Най-много обичам зеленчуци и стават много добре.Определно, обаче, е препоръчително месото да е по-тънко, иначе наистина се препича отвън, а отвътре не става така добре.Понякога ползвам мазнина, няколко капки, но за зеленчуци - никога.Доволна съм  Peace
Виж целия пост
# 13
аз имам оребрен, не е на Тефал.незнам на коя фирма е.

ползвам го за кюфтета и кебапчета. вчера пеках. станаха за нула време. правих кебапчета. котлонът беше на макс. и кебапчетата се изпекаха за има няма 5 минути - общо 8 бяха.

доволна съм, не се вдига пушек, всичко се изпича.

със зеленчуците е малко по-сложно, трябва на по-ниска температура и аз губя търпение. зеленчуците ги режа на филийки и ги намазнявам, тиганът не го намазнявам.
...
Под това мога да се подпиша и с двете ръце. Пека си на него кюфтета, кебапчета, пържоли, зеленчуци... Имам чувството, че не дими толкова, колкото при печене на скара, но може и да си внушавам, не знам  newsm78. Естествено, най голямото му предимство пред електрическата скара е лесното почистване после, а и не ми заема толкова място в шкафа
Виж целия пост
# 14
........... Ставало като на САЧ, но за разлика от сача тигана не се пукал, а си облизвали пръстите.
Това не го разбрах newsm78, кога се пука сача?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия