Съхранение на босилек?

  • 5 332
  • 8
Моля ви, дайте идеи как да съхраня босилек?
Хладилник, изсушаване нещо друго по-оригинално сещате ли се?
 Peace
Виж целия пост
# 1
Аз събирам листата , измивам ги , отцеждам ги от водата и ги слагам в камерата в найлонов плик. Когато ми потрябва си изваждам и го слагам директно в манджата, в доматен сос  или каквото  се приготвя. Лично на мен така замразен ми харесва повече отколкото изсушен.
Виж целия пост
# 2
Аз също го слагам в камерата. Така му се запазва повече мириса, от колкото сушен.
Виж целия пост
# 3
Аз съм си купила малки кутийки за фризера в които си държа подправки - магданоз, копър и др. Когато ми потрябват си вадя и хубавото е че си остават свежи и с по хубав аромат от сушените
Виж целия пост
# 4
Или в пликчета във фризера, както са ти казали момичетата по-горе или сушен. Само не в хладилника, че се скапва и увяхва
Виж целия пост
# 5
Аз събирам листата , измивам ги , отцеждам ги от водата и ги слагам в камерата в найлонов плик.
а аз в кутийки, но имам и изсушен /на пица например слагам от изсушения/
За други варианти не се сещам просто.
Виж целия пост
# 6
Моля ви, дайте идеи как да съхраня босилек?
Хладилник, изсушаване нещо друго по-оригинално сещате ли се?
 Peace


аз миналата година си правих песто дженовезе.

имах много босилек и не ми се сушеше. накъсах листата, добавих сол и кедрови ядки. смлях с пасатора и доливах на тънка струя зехтин. трябва да стане на гъсто пюре. после добавих и твърдо настъргано сирене - пармиджано се слага.

затворих в бурканчета, като долях зехтин отгоре да няма контакт с въздуха. стоеше в хладилника
за спагети е супер Peace
Виж целия пост
# 7
А нямаш ли възможност да си го засадиш в саксия и да си имаш пресен ?!?

Аз си купувам или в саксия или замразен .
Виж целия пост
# 8
Точно това е Simple Smile В саксия е най-добре.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия