Чесън на туршия

  • 36 525
  • 21
Така ми се е приял кисел чесън в туршия, но не намирам рецепти.
Можете ли да споделите, ако знаете?  Hug
Виж целия пост
# 1
И аз много го харесва.Вчера си купих от полд зеленчука под нашия блок.За жалост никой от домашните ми не го харесва и всичкия остава само за мен.
Виж целия пост
# 2
И аз много го харесва.Вчера си купих от полд зеленчука под нашия блок.За жалост никой от домашните ми не го харесва и всичкия остава само за мен.
Защо "за жалост"? Би трябвало да се радваш, че ще остане за теб smile3508  newsm62
Виж целия пост
# 3
Свекърва ми прави такава туршия става разкошна как я обичам само Crazy
но не зная точната рецепта,зная само че я прави със пресен чесъм, слага целите главички не белени и някоя друга чорбаджийска чушчица за аромат. Незная какво  точно садържа  марината.
Виж целия пост
# 4
Свекърва ми прави такава туршия става разкошна как я обичам само Crazy
но не зная точната рецепта,зная само че я прави със пресен чесъм, слага целите главички не белени и някоя друга чорбаджийска чушчица за аромат. Незная какво  точно садържа  марината.
Моля те, питай свекърва ти  Praynig Praynig Praynig  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 5
 М-ммм, любима туршия, особено с готвено кисело зеленце. CrazyЗакъсняла си за приготвяне на тази туршия, но поне ще си подготвена за догодина.Чесънът трябва да е пресен, с готови вече големи оформени скилидки, но да не е сух. Тази година не съм правила, но миналата правих. Аз малко на око ги слагам продуктите, но горе долу са равни части вода и оцет и кафена лъжичка сол. Hug
Виж целия пост
# 6
М-ммм, любима туршия, особено с готвено кисело зеленце. CrazyЗакъсняла си за приготвяне на тази туршия,
Cry Cry Cry
Дано се намеря поне някъде да продават, че адски ми се е прияло  Twisted Evil
Виж целия пост
# 7
Спокойно, закъсняла си за приготвяне, но не и за консумиране, тепърва ще има по магазините такава туршиика. Hug
Виж целия пост
# 8
Спокойно, закъсняла си за приготвяне, но не и за консумиране, тепърва ще има по магазините такава туршиика. Hug
Значи, втора бременност карам и никога не ми се е прияждало нещо така силно  Shocked
Направо полудях  Twisted Evil Crazy
Дано утре забравя  newsm78
Виж целия пост
# 9
утре съм първата посетителка в плод зеленчука.отново ми се преяде.
Виж целия пост
# 10
утре съм първата посетителка в плод зеленчука.отново ми се преяде.
Мацка, кажи къде е тоя плод и зеленчук. Praynig Съжали бременната  Joy
Виж целия пост
# 11
В Кауфланд съм виждала такава, само че там скилидките са отделени и туршията не е на цели глави. Абе важното е да е чесън smile3508
Виж целия пост
# 12
И аз знам,че киселия чесън се прави когато е пресен.Продават го много на Женският пазар,аз завчера си бях купила малко.Беше страхотен!
Виж целия пост
# 13
Под чесън на туршия------ Кисел чесън ли имаш предвид- ако е така кажи за да ти напиша рецептата, вкъщи всяка година правим и става страхотен....... Peace
Виж целия пост
# 14
Под чесън на туршия------ Кисел чесън ли имаш предвид- ако е така кажи за да ти напиша рецептата, вкъщи всяка година правим и става страхотен....... Peace
Да, напиши ми рецептата, ще си я запиша, нищо, че съм закъсняла  Hug
Виж целия пост
# 15
Мила извинявай че чак сега ти отговарям ама чак днес се видях със свекърва ми.
Тя ми каза че я прави на око,на един три литров буркан напълнен с чесан преварява вода слага сол на вкус и няколко лажички оцет(каза ми много малко оцет).Водата солта и оцеда на едно се слагат и се пални боркана до ръбчето със готовата саламура.Каза ми че било хубаво водата да е преварена.Каза ми че и стеблата на чесъна се слагат ако искаш,и малко копър.
Незная какво ще се получи ако сложиш стар чесън тя до сега я е правила с пресен.
Виж целия пост
# 16
marietka,   bouquet
Ще почакам до другата година, тази ще карам на готов  Grinning
Виж целия пост
# 17
Наистина е по-хубав с пресен чесън , но аз съм слагала и стар само че трябва да се бели тогава. Ние много го правим и ядем. Обаче слегам вътре и джанки докато са още твърди и кисели. Джанки и чесън зимата... Grinning
Виж целия пост
# 18
И аз съм яла със стар !!!Става
Виж целия пост
# 19
И аз съм яла със стар !!!Става
А иначе гледах ,че вече са пуснали - в някой от големите магазини беше  newsm78
Виж целия пост
# 20
Ето това е моята рецепта за...
Кисел чесън
Необходими продукти:
12кг чесън
150гр цъфнал копър
320гр сол
320гр винен оцет
6л вода
Приготвяне: Почистваме чесновите глави от брадичките и ги накисваме в студена вода за около 15 минути. След това ги изваждаме и нареждаме в съда за туршия. Отгоре слагаме копъра. Разбъркваме водата, оцета и солта, докато солта се разтвори напълно. Изсипваме саламурата върху чесъна и оставяме да ферментира две седмици при температура около 20 градуса(затова се прави лятото когато е готов чесъна, за да може дза си ферментира добре на сенчесто място). Готовата туршия съхраняваме на студено място- в мазе, килер и пр.

Това е рецетата, да не забравиш догодина да се похвалиш как е станала.
Виж целия пост
# 21
Ето още една рецепта за чесън, струва ми се, че може да се прави по всяко време.

Маринован чесън
Милена Тончева, 32 г., Плевен | 2007-10-02

Продукти:
чесън
стръкче копър

За маринатата:
1 л оцет
1 л вода
60 г сол

Приготвяне:
Почистеният чесън се попарва за кратко във вряща подсолена вода. Нарежда се в буркани с копъра. залива се с горещата марината. бурканите се затварят и се стерилизират за около 15 минути.

Рецептата е от тук.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия