Как се "обезкосмява" (сурово) пиле?!?

  • 6 950
  • 51
Здравейте с моя малко тъп въпрос.

Напоследък когато купувам пиле (охладено) по него има останали много косми (да, косми!) и "крайчета" от пера (кухи, приличат на сламки, забити дълбоко в кожата). Имате ли другя идея как да се премахнат тези "екстри", освен махането на цялата кожа преди или след сготвянето на пилето  newsm78

Благодаря предварително и да, въпросът ми е абсолютно сериозен - мъжът ми втори път отказва да яде, защото "има косъм на пилето"  Sick
Виж целия пост
# 1
Сламките ги отскубвам, има ги и тук. Даже по заведенията носят пилета с пера  Sick
Перушинките се пърлят по принцип. Баба ми пърлеше цялото пиле със синя газ, но сламките... само скубане им е майката  Grinning
Аз скубя всичко предварително, понеже и мен ме е гнус от тези екстри  Sick
Виж целия пост
# 2
Пилето се пърли,мие се и после се готви Hug
Виж целия пост
# 3
Мисля, че Блонди най- добре е обяснила как става......


Вкъщи  по този начин почистваме пилето: Първо се скубят перушините, след това се пърли с газова лампа или със синя газ, а след това се разпорва, махат се вътрешностите- от тях можеш да използваш воденичките, сърцето, мастта(ако има), яйца(ако има) и дробчетата....след това измиваш хубаво и консумираш
Виж целия пост
# 4
Пилето се пърли, мие се и после се готви Hug

"Сламките" са по-малко и се махат сравнително бързо на ръка, но сериозно питам: как в градски условия да "обезкосмя" проклетото пиле  newsm78 Само с "пърлене" ли става  newsm78  ? Може би има някоя марка, която се предлага "обезкосмена"  newsm78

П.С. Как точно става това пърлене... Каква е тази "синя газ"  newsm78

П.П.С. Става въпрос за пиле, което е купено от магазина!!!
Виж целия пост
# 5
П.П.С. Става въпрос за пиле, което е купено от магазина!!!
Ами и да е купено от магазина- виждаш че има "сламки"...за да се отървеш от тях ти е нужно пърлене, газ можеш да си купиш от магазина, в почти всеки се продава
Виж целия пост
# 6
Да пърли се с газ(аз имам газов котлон),а напоследък купувам охладени пилета на фирма "АМЕТА",защото нямат такива екстри Grinning
Виж целия пост
# 7
Ами и да е купено от магазина - виждаш че има "сламки"...за да се отървеш от тях ти е нужно пърлене, газ можеш да си купиш от магазина, в почти всеки се продава

Беше в отговор на "Първо се скубят перушините" и т.н., но благодаря все пак.

Честно да си кажа ме е страх от това пърлене с газ, може би ще търся пиле, на което се вижда, че няма косми - то всъщност като е опаковано не се вижда нищо май Sad
Виж целия пост
# 8
Няма нищо страшно да си го опърлиш не знам от какво се притесняваш Thinking
Виж целия пост
# 9
Няма нищо страшно да си го опърлиш не знам от какво се притесняваш Thinking

Как от какво - да не подпаля къщата (апартамента, де)  #Crazy
Виж целия пост
# 10
Няма страшно Joy не се вдигат никакви пламъци,че да те е страх.....
Виж целия пост
# 11
Остатъците от пера ги махам ръчно или с нож обратно на растежа им.
Космите при купените пилета не са толкова много че да ги горя със газ става и със запалка.По лесно и по безопасно ми се струва.
Виж целия пост
# 12
Космите при купените пилета не са толкова много, че да ги горя с газ, става и със запалка.

  bouquet
Виж целия пост
# 13
Може и със спирт за горене. Наливаш в нещо метално, майка ми го правеше в капачка от компот, слагаш в мивката или банята, запалваш и пърлиш пилето. Количеството е малко и си изгаря в капачката, после я изхвърляш и готово. Но може би наистина най-безопасно е със запалка за цигари или тези за газовите котлони - те правят по-голям пламък.
Виж целия пост
# 14
С лазерна епилация:)))))

Това беше първосигналното, иначе са ти обяснили добре по-горе съфорумките.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия