Печено домашно пиле-как го приготвяте

  • 12 190
  • 14
Здравейте,отново
донесоха ми дом.пиле и смятам утре да го изпека за вечеря,но как точно да го направя незная, и отново разчитам на вас 
Виж целия пост
# 1
Ето така  Grinning

Вчера правих домашна огромна кокошка по същия начин, само се наложи да изгреба почти литър изтекла мазнина, но стана супер  Peace Отстрани слагаш моркови и картофи, сипваш бира, чаша бульон, подправки и в умерена фурна, няма грешка   chef
Виж целия пост
# 2
Печено само в гювеч може да стане. Или пък предваритело сварено и после с някакви зеленчуци. Без капак просто печено няма да става за  ядене.
Виж целия пост
# 3
Най-често го приготвям така: хубаво се сварявам пилето, мажа с малко масло, поръсвам го с подправки и директно във фурната. Трябва съвсем леко да се запече. Става страшно вкусно. Пък и после месцето може да се ползва да други ястия и салатки  Laughing .
Виж целия пост
# 4
А грил използвате ли?Без никакви подправки става страхотно,като купено от магазин.
Виж целия пост
# 5
О,вие за домашно пиле говорите.Сори.
Виж целия пост
# 6
може да го свариш на порции после сипваш чаша ориз слагаш подправки и пак вариш докато стане ориза става сочно
Виж целия пост
# 7
Осолявам отвън и отвътре, намазвам с червен пипер и масло. По желание правя плънка от ориз и гъби. Слагам в дълбока йенска ,или пръстена форма. Заливам с бяло вино и малко вода и мазнина. Може отстрани да се сложат картофи ,зеле ,каквото обичате. Завивам с фолио и пека около 3 часа.После малко запичам без фолио.
Виж целия пост
# 8
Аз също съм за пръстения гювеч.Мазнина,подправки,малко водица и 1-2 до 3 капачки ракия - омеква и няма мирис на ракия!
Скоро имаше тема за домашно пиле и там го писах това.
Аз това лято се борих с 3 домашни пилета и за мен това е най-добрия вариант.Иска повечко време - 5-6 часа.
Виж целия пост
# 9
Нарязано на парчета, в тава, поръсено със сол, черен пипер, червен пипер. Сипва се вода да стигне до половината на тавата, нареждат се между мръвките цели картофи - обелени, отгоре тавата се завива с фолио и се пече 3 - 3 1/2 часа. Слага се на силна фурна, а след около 45 минути се намаля на половина. Многократно съм правила по точи начин домашно пиле и винаги става страхотно.
Виж целия пост
# 10
Ако нямаш гювеч,сложи го в по дълбока тава налей вода -повечко да има,посоли,сложи върху тава фолио и го затвори плътно(това е мн.важно) и го печи около 2 часа,пак зависи от печката,отвий и го запечи,ако исках да е с червена коричка го намажи с смес от червен пипер и подправки каквито харесваш,ако искаш добави картофи или ориз,но само като се увериш че е готово
Виж целия пост
# 11
Ето така  Grinning

Вчера правих домашна огромна кокошка по същия начин, само се наложи да изгреба почти литър изтекла мазнина, но стана супер  Peace Отстрани слагаш моркови и картофи, сипваш бира, чаша бульон, подправки и в умерена фурна, няма грешка   chef

Именно. Важно е и да се полива пилето (кокошката) отгоре със соса, за да стане сочно, и крехко! Може да добавиш и едро нарязан стар лук, или малки главички, става изключително вкусно и сладко.
Виж целия пост
# 12
Блонди кокошката ти изглежда много апетитна.   Laughing
Баба ми ми прати вчера една и аз се чудех как да я приготвя
Виж целия пост
# 13
Вече застудя и си го представям това домашно пиле(или кокошка) само с кисело зеле(особено ако е по-мазна птицата).Става супер!
Виж целия пост
# 14
Според мен става по-вкусно, когато е само печено. Ако се завари и после запече пилето става по-жилаво, особенно бялото месо. Аз го пека нарязано на порции, офкусени с подправки по желание и обляти с мазнина, също по желание. Накрая наливам не повече от 1 ч.ч. вода или бира, слагам фолио и пека поне час и половина.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия