за попарата

  • 1 152
  • 17
Тъй като почти навършваме 8 месеца, реших да давам попара сутринта. Моля ви майки, които готвите попара, да споделите опита си. Слагате ли масло и в какво количество. А чай. И какъв. Може ли да използвам някой от чайовете на ХИПП ?? Или да купя от билковата аптека някакъв ? А сирене - козе ли или извара или някакво друго ?? Сухари има готови в бебешките магазини, тях ли да използвам ??
Виж целия пост
# 1
Педито каза да правя попара от едно, а по-късно да стигна до две сухарчета от купешките, малко масло- на върха на ножа, сирене - колкото кибрит, но накиснато от предната вечер във вода, и шипков чай. Понякога заменям чая с вода, но става по-безвкусно. Слагам и една щипка захар.  Flutter
Виж целия пост
# 2
слагам овче обезсолено сирене малко  краве масло , чай от шипка (не силен) и добавям малко кафява захар  Peace ..... оп ...и разбира се сухари  Wink
Виж целия пост
# 3
Аз я правех с вода, със сухари Пападополус и с краве сирене (изкиснато). Масло също не съм слагала, но спокойно можеш да слагаш по мъничко. Не те съветвам да използваш извара - според мен в нея няма толкова полезни съставки колкото в сиренето. Козето сирене със сигурност е по-добро от кравето, но само ако си сигурна, че е козе. Това, което се продава по магазините не е ясно с какъв произход е, но със сигурност не е козе (поне няма никаква разлика с кравето освен цената).
Моята дъщеря си ядеше попарата с огромно удоволствие във вида описан по-горе. Досега е пила чай един единствен път и то само чай (билков). Чая на Хип е много сладък и не бих го дала на бебе. Отделно не е ясно какво точно има вътре.
Виж целия пост
# 4
шипковият чай не запича ли ?
Виж целия пост
# 5
шипковият чай не запича ли ?
ми притципно да , но аз правех много лека запарка  т.е. не го правех силен , колкото за цвят Peace
Виж целия пост
# 6
Аз на 8 месеца попара не съм давала, за мен е много рано, при все че глутена би трябвало да не се въвежда до 10 месец.
Иначе на 10 м му дадох, но нямаше особен успех... - сухар, обезсолено сирене краве, вода (може и чай аз ползвах билков - лайка или шипка, много лек, но предпочитах с водичка), масло - колкото грахово зърно. Захар не съм слагала. Евентуално като поизстине може и АМ да добавиш.
Сина ми я яде точно месец и от тогава, до сега не иска и да погледне такова нещо...
Виж целия пост
# 7
  Правех я с  изкиснато краве сирене колкото кибритена кутийка и масло като грахче, използвала съм чай на Хип, само в началото, че ми беше останал, иначе, шипков, липов. В началото не слагах захар, а сега съвсем малко. Правила съм я и със адаптирано мляко-една лъжичка, така по-му харесваше. Сами ще уцелите вашите предпочитания!
Виж целия пост
# 8
Правя попарата с вода,АМ,сирене и сухар-и досега така я правя.В началото1-2 пъти правих с чай и тогава слагах масло,колкото грахче,но като започнах да я правя с АМ - не слагам масло
Виж целия пост
# 9
аз я правя с шипков чай,малко захар,АМ-1 лъжичка,краве сирене(колкото кибритена кутийка),сухар и малко масло.
Виж целия пост
# 10
Отначало правех попарата с детски чайчета. Вече му давам всякакъв вид. Винаги слагам малко масло, по два-три сухара и обезсолено сирене.
Виж целия пост
# 11
Тази тема не е за тук!  Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Попарата правен с домашно,козе сирене,малко масло, вода или чай от шипки/липа.
Виж целия пост
# 13
Попарата я правя с 2 сухарчета,сирене обикновенно с краве,масло задължително,чай правя си от шипки домашен и дори добавям малко АМ иначе не иска да го вкуси. Wink
Виж целия пост
# 14
Аз слагам 3 сухара,малко масло,изкиснато сирене и чай-липов или лайка,защото шипката запича.захар не слагам.Много обича попарата,но не ч давам всеки ден,а примерно 2-3 пъти седмично.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия