Свински джулан ?

  • 26 923
  • 19
Някой знае ли какво се прави от туй чудо? Благодарна съм на всяка идея. Сдобих се с него по погрешка - пратих съкровището за телешки джолан, ама нямало и... чудото сега живее във фризера. Щото не знам какво да го правя...
Виж целия пост
# 1
Аз го варя в хермети4еска тенжера и вътре слагам не6то пу6ено(бекон) цели картофи,цели моркови,зелка разрязана на 4 и затварям за  половин 4ас е готово.След това сервирам с сос от кисело млеко с копър и майонеза.
Много се уважава в нас това ядене.... bowuu
Виж целия пост
# 2
А някакви предложения без херметическа тенджара? плс?..
Виж целия пост
# 3
Само да вметна, че се пише "джолан".
Не се заяждам!  Hug
Виж целия пост
# 4
Хм, съжалявам. Веднага се вижда колко съм боса на готварски теми, тази дум изписана не я бях и виждала, та май я пробвах и тъй,  и тъй...
Виж целия пост
# 5
Гювеч или със зеле на фурна.
Виж целия пост
# 6
Погледни и тая тема, може нещо да ти хареса.
Виж целия пост
# 7
Зарови го джоланчето в кисело зелце в гювеча, на слаба фурна печи около 4-5 часа, може и през нощта, накрая го отвий от зеленцето и препечи. Месото от джоланчето на мен лично много ми харесва, защото са къси мускулните влакна и както казват руснаците "нежное мясо", топи се в устата  smile3508
Виж целия пост
# 8
Аз го правя по следния начин - измивам джолана, овкусявам с чер пипер, червен пипер и пикантина. В пръстен гювеч или в йенска тенджера го намазвам с олио, заливам с двеста грама бяло вино и пека във фурната, първоначално на 250 градуса, като заври на 170. Преди да стане готов джолана / след два-три часа/ отварям капака и слагам каквито имам зеленчуци . картофи, моркови, чушки може малко карфиол. Става да си оближеш пръстите и не е голяма хамалогия. Може преди да сложиш зеленчуците да го обезкостиш. Бон апети Grinning
Виж целия пост
# 9
Аз го правя по следния начин - измивам джолана, овкусявам с чер пипер, червен пипер и пикантина. В пръстен гювеч или в йенска тенджера го намазвам с олио, заливам с двеста грама бяло вино и пека във фурната, първоначално на 250 градуса, като заври на 170. Преди да стане готов джолана / след два-три часа/ отварям капака и слагам каквито имам зеленчуци . картофи, моркови, чушки може малко карфиол. Става да си оближеш пръстите и не е голяма хамалогия. Може преди да сложиш зеленчуците да го обезкостиш. Бон апети Grinning
И аз го правя точно така , зеленчуци слагам лук, морков и картоф! Печенето може и под фолио в обикновена тавичка !
Виж целия пост
# 10
Гювеч или със зеле на фурна.
Peace
Или с картофки,ориз,а и на супичка става вкусно Wink
Виж целия пост
# 11
Аз го правя по следния начин - измивам джолана, овкусявам с чер пипер, червен пипер и пикантина. В пръстен гювеч или в йенска тенджера го намазвам с олио, заливам с двеста грама бяло вино и пека във фурната, първоначално на 250 градуса, като заври на 170. Преди да стане готов джолана / след два-три часа/ отварям капака и слагам каквито имам зеленчуци . картофи, моркови, чушки може малко карфиол. Става да си оближеш пръстите и не е голяма хамалогия. Може преди да сложиш зеленчуците да го обезкостиш. Бон апети Grinning

И аз го правя така и става наистина много вкусно!
Виж целия пост
# 12
Аз го слагам в плик за печене с малко водичка с картофи или без-все е хубаво
Виж целия пост
# 13
Мъжлето често зимата си го хапва за мезенце.Сварен с шарена сол или само с  червен пипер(зависи какво ще пийва  Wink )студен или топъл,няма значение,всякак го харесва.
А инак можеш да направиш всичко ....каквото ти се хапва .
Виж целия пост
# 14
А ти по принцип си му искала телешки джолан,него какво щеше да го правиш???
Разлика много няма в това телешки ли е ,или свински.Както си решила да готвиш телешкия,така наготви и свинския Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия