Въпросче към компетентните по домашната ракия

  • 6 592
  • 22
Здравейте,дано има тук някой знаещ татко или майка химик.
Става въпрос за една възсилничка ракия.
Случката е следната:мъж ми се учи от дядо ми да вари ракия;дядото вече е доста стар и май повече новобранеца я гласеше;та излезе уж добра,в смисъл хубава си е ,но е ужасно силна-72-73 градуса.Искаме да я разредим.Взехме си дестилирана вода,но не знаем съотношението-на 1литър ракия колко дест.вода да сложим,че да я смъкнем към 45 градуса?
Моля някой,ако знае или има кого да пита,да ни помогне
Благодаря предварително
Виж целия пост
# 1
Спиртомер нямате ли?
Виж целия пост
# 2
Със спиртомер, наистина. Изчакайте я малко. Трябва да изстине добре, за да премерите точно градуса. Докато е още гореща е по-висок.
Виж целия пост
# 3
Темата  е пързалка, за да се преброим пиянките във форума. Laughing
Виж целия пост
# 4
На 30 литра ракия слагаш 1,5 л дистилирана вода и разбъркваш.
Най-добре е да мериш със спиртомер.
Наздраве Grinning
Виж целия пост
# 5
Ако я сложите в буре и бурето дърпа градуси. Ама не чак от 70 на 45 Simple Smile 2-3 до 5 Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Темата  е пързалка, за да се преброим пиянките във форума. Laughing

Пиянките биха казали "Не разваляй хубавата ракия" Mr. Green
Виж целия пост
# 7
Ха-ха,не искам да се броим,ами свеки днес осигури дестилираната вода и довечера щ я магерим
Виж целия пост
# 8
tanich,благодаря,това ми беше въпросчето,да си изчислим пропорцията и после ще мерим ,ясно е;
а буренце нямаме за съжаление,знам,че в него с времето спада леко градуса
Виж целия пост
# 9
Спиртомери се продават в железарските магазини, в домашни потреби, даже и в магазините за 1 лев. Купуваш, смесваш, мериш. Ако не ви стигне дестилираната вода, слабоминерализирана върши същата работа.
Според другаря Менделеев, алкохолът най-добре заглажда косъма, когато е 40-градусов. Да се доверим на учения, все пак.   WinkMr. Green

ПП Вие само първак ли сте варили, по-слаб градус не текна ли?  Crazy
Виж целия пост
# 10
Пиянките биха казали "Не разваляй хубавата ракия" Mr. Green
Подписвам се под това мнение  Mr. Green
Първак за разтривки - класика.  Laughing
Виж целия пост
# 11
Аз пък се надявам при дестилацията да са изхвърлили метанола.
Иначе, градусите са ти казали как се мери.
Виж целия пост
# 12
Аз съм най компетентната пияндурка, опа исках да кажа специалистка на домашна ракия.
Та на въпроса...
Градуса на ракията се мери на стайна температура/20 градуса/.Сипваш по малко вода като непрекъснато мериш.Ако гледаш съотношение литър ракия милилитри вода и я изсипеш наведнъж може да се получи нежелан ефект.Бавно и полека с тази течност.
Когато достигнеш желания градус сипваш в чашка ,вадиш туршийка и казваш наздраве.
Утре ще пусна тема за махмурлука
Виж целия пост
# 13


Аз пък се надявам при дестилацията да са изхвърлили метанола.
Иначе, градусите са ти казали как се мери.

Не се ли казва метилов алкохол?
Той се отстранява при варенето.
Виж целия пост
# 14
метилов алкохол и метанол е е едно и също нещо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия