Много лесен шоколадов мус

  • 5 621
  • 11
Привет chef-ки, ето една рецепта от най-вредния тип домакини - дето искат хем да е безобразно лесно, хем да стане вкусно и ефектно:


Шоколадов мус \4 порции\
600 г течен шоколад
60 г масло \в оригиналната рецепта е 150 г, но са му много, става много тежко\
3 яйца
1 ванилия

Течният шоколад и маслото се разбиват в купа.
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с ванилията. Добяват се към течния шоколад и се разбърква.
Отделно се разбиват на сняг белтъците и също се прибавят с бъркане \по мъничко и внимателно\
Накрая мусът се изсипва в купички \може да се украси с филиран бадем или стафиди, или каквото ви хрумне\.
Слага се във фризер за около час или за по-дълго в хладилник.

Туй то.
А ето и снимчица
Виж целия пост
# 1
Като една от най-вредния тип домакини искам да кажа,че мусът изглежда чудесно,сигурно е и много вкусен. Heart Eyes
Виж целия пост
# 2
Наистина изглежда вкусно,но мен ме притеснява факта,че яйцата не са минали термична обработка...... newsm78
Виж целия пост
# 3
Наистина изглежда вкусно,но мен ме притеснява факта,че яйцата не са минали термична обработка...... newsm78
И аз това си мислех, иначе е страхотен муса и наистина много лесен. Hug
Виж целия пост
# 4
Наистина изглежда вкусно,но мен ме притеснява факта,че яйцата не са минали термична обработка...... newsm78
И аз това си мислех, иначе е страхотен муса и наистина много лесен. Hug


Аааааа, със сварени яйца не става същия  Hug Heart Eyes
Виж целия пост
# 5
Наистина изглежда вкусно,но мен ме притеснява факта,че яйцата не са минали термична обработка...... newsm78
А какво всъщност те притеснява? С този течен шоколад така или иначе на малко бебе (дете) не можеш да го дадеш, а след това яйцата са си съвсем в реда на нещата.
Виж целия пост
# 6
carmell, изглежда страхотно!  Peace
Виж целия пост
# 7
Майта рецепта за шоколадов мус е почти същата, но не съвсем  Mr. Green Аз го правя без масло и с натурален шоколад. Шоколадът се разтопява на водна баня и се смесва с разбитите жълтъци. Отделно белтъците на яйцата се разбиват на сняг и след това се прибавят с внимателно бъркане към шоколада и жълтъците.
Виж целия пост
# 8
Наистина изглежда вкусно,но мен ме притеснява факта,че яйцата не са минали термична обработка...... newsm78
А какво всъщност те притеснява? С този течен шоколад така или иначе на малко бебе (дете) не можеш да го дадеш, а след това яйцата са си съвсем в реда на нещата.

аз самата не бих яла необработени термично яйца, за детето да не говорим
иначе изглежда вкусно наистина  Peace
Виж целия пост
# 9
Наистина изглежда вкусно,но мен ме притеснява факта,че яйцата не са минали термична обработка...... newsm78
А какво всъщност те притеснява? С този течен шоколад така или иначе на малко бебе (дете) не можеш да го дадеш, а след това яйцата са си съвсем в реда на нещата.

Как така какво ме притеснява.  Shocked ...Беше то едно време като пиехме сурови яйца ей така....Сега с тия болести,салмонели,бактерии и тям подобни....Ааааа не мерси ! Отдавна не консумираме дори и коктейли в които има сурово яйце.Ама това си е до вкус,разбиране и предразсъдъци.Е,аз спрямо суровите яйца имам такива...ВЕЧЕ !
Виж целия пост
# 10
Разликата между кремовете...
печен крем= суфле
суров крем= мус
Виж целия пост
# 11
Една малка идея, за който се притеснява от салмонела, може да сложи жълтъците на водна баня, да смеси с шоколада и накрая да прибави и белтъците   Hands Thumbsup аз счуках позапечени лешници и ги прибавих в сместа, та да е още по-калорично и стана доста добре!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия