Търся рецептата за месо, като книга

  • 2 503
  • 21
Момичета, загубих тази рецепта. Търсих я сега, но не мога да я намеря. Ако може някоя да ми помогне  Hug Става въпрос за месо с марината, разрязано, като страници на книга. М/у "страниците" се слагаше гъби, лук и бекон.  Embarassed
Виж целия пост
# 1
Копирам ти рецептата, предполагам че това имаш впредвид:

Специалитет “Книга” със свински врат(от Зори)
Продуктите са :

1 голямо парче контра филе или свински врат (около 1-1,2 кг.)
1 майонеза
1 с.л. горчица
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. розмарин
няколко филийки нарязан бекон
200 гр. гъби (аз го правих със сушени манатарки)
1 глава лук
сол на вкус, черен пипер

Месото се нарязва на по 2 см. дебели филийки, но не до долу, а да се получат като страници на книга. Осолява се от всички страни.

Майонезата се смесва със горчицата, черния пипер, розмарина и счукания на кашица чесън и със получената смес се маже филето , като гледате да намажете хубаво всички "страници" . След това между самите страници редите бекон, на следващата гъби, после кръгче лук и така до края.

След като сте запълнили страниците месото се завива във фолио и се слага в хладилника за едно денонощие, за да се маринова.
На следващият ден без да се развива месото се слага в тавичка и се пече 2 часа на 200 гр., след което се отваря отгоре фолиото, за да се запече.
Понеже при печенето се отделя сок, може да се направи и сос, като в малко масло се запържи 1 лъжица брашно и се разреди със соса от печеното и малко топла вода. Ако имате останали гъби, добавете и тях. поднася се парче от печеното, залято със соса.
Но и без сос е супер
Виж целия пост
# 2
 Hug Точно това търсех. Много ти благодаря  Peace   bouquet
Виж целия пост
# 3
Радвам се, че ти помогнах. Аз само преди няколко дни си копнах тази рецепта. Стори ми се много готина за предстоящите празници и ще я изпробвам.

П.П. Току що се регистрирах-най-после като се има предвид от колко дълго чета из пофумите.
Виж целия пост
# 4
Дани, хубаво е че вече си регистрирана  Hug Много положителни емоции ти пожелавам тук  Peace Сега да ти кажа за тая рецепта. Аз я правих, но я загубих някъде и не можах да запомня точните съставки  Laughing Стана божествено месото. Всички в къщи бяха във възторг. Пробвай я, подходяща е за празник. Става и много красиво.......... Сега ще си я скътам и за предстоящите празници ще я направя отново.   chef    bouquet
Виж целия пост
# 5
Много се радвам че сте харесали рецептата  Hug. Пускам директен линк към нея, за да видят и други, които биха я опитали как става приготовлението, а по-надолу в темата съм добавила и още две интересни рецепти за свинско месо, които също са много сполучливи и подходящи за наближаващите празници :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231610.msg5241505#msg5241505
Виж целия пост
# 6
Е, Зори, сега и на теб да благодаря за чудесните рецепти  Hug И другите ще пробвам на всяка цена   bouquet
Виж целия пост
# 7
Благодаря за рецептата и аз ще се пробвам да я направя. Как се реже после, на котлетчета ли?  bouquet
Виж целия пост
# 8
Благодаря за рецептата и аз ще се пробвам да я направя. Как се реже после, на котлетчета ли?  bouquet

Ако парчето месо е по-малко може и напречно да се среже, стои като мозайка. Ако филето е по-дълго на котлетчета.

Благодаря ви   bouquet!
Виж целия пост
# 9
Аз,разглеждайки снимките с шедьоврите на Зори, фиксирах тази фкуснотийка.Благодаря и аз за рецептата!
Виж целия пост
# 10
Страхотно изглежда месната книга, искам да попитам каква е подходящата гарнитура към нея?
Виж целия пост
# 11
звучи вкусно мисля да го пробвам
Виж целия пост
# 12
percepolis , върви всичко, което е подходящо да печено месо -  и топла  истудена гарнитура, както и пресни зеленчуци така и туршийка. На вкус  Simple Smile!
Виж целия пост
# 13
Страхотна рецепта Crazy, ще я направя за празниците   bouquet
Виж целия пост
# 14
И аз мисля да направя тази рецепта изглежда страхотно. Но за Коледа ще пробвам първо капамата на Зори  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия