Заливате ли със сос руло Стефани?

  • 62 913
  • 16
Искам да направя днес руло Стефани, но искам да направя нещо по-различно от обикновенно.
Затова се обръщам към Вас спецове на кулинарните изкушения  Heart Eyes
Рулото си го приготвям по традиционния начин като омесвам каймата с подправките, лук,
яйце, филия хляб. В плънката слагам сварени яйца, варен морков и кисели краставици. И пека  Laughing
До тук добре, но ми се иска като сервирам рулото да залея отгоре с някакъв сос.
Вие правите ли така и ако да, моля дайте идейки как го приготвяте  Praynig
Виж целия пост
# 1
Свекърва ми го залива със сос бешамел, а в нета намерих и това:

Сос.Смесваме течноста,кочто е останала на рулото с 2ч.л.брашно,2 с. л.вино,чер.пипер и солта разрежда се с 2к.ч.вода,слага се да заври.

Виж целия пост
# 2
И аз като Лео  Peace Може и гъбен да е соса или  със сметана и топено сирене( но става по-тежичко)
Виж целия пост
# 3
Аз го правя с доматен сос.
Виж целия пост
# 4
Може би ще пробвам сметанов със топено сирене, звучи ми добре  Peace
А и със сос бешамел може би  Thinking
Виж целия пост
# 5
По принцип не. Но иначе сосове ползвам готови. Гъбени и кафяви обикновено, белите и червените не са ми много по вкуса.
Виж целия пост
# 6
По принцип не. Но иначе сосове ползвам готови. Гъбени и кафяви обикновено, белите и червените не са ми много по вкуса.
Да и това е идея, не се бях сетила за готовите сосове.
А кой е този кафевия  newsm78
Гъбен не ми се иска  Naughty
Виж целия пост
# 7
Ще ви споделя моя вариант с предварителната уговорка, че е доста мързелив, но става много вкусно. Каймата си я приготвям по стандартния начин, след което в най-голямата си кръгла тава сипвам малко мазнина, слагам каймата на средата и я разплесквам малко с ръка, в средата да е най-тъничка. Върху тази тънкичката част /която се явява дъното на рулото/ си редя си плънката - каквато съм си приготвила: сварени яйца, краставички, гъбки, морковче и т.н. След това с две ръце събирам каймата около наредената плънка, заглаждам с намаслена ръка от горе за да се оформи красиво рулото и... рулото ми е приготвено. Става много бързо. И понежа ако обърнахте внимание, рулото го правя в средата на тавата - от едната страна в тавата слагам 1 чаша ориз /това ми е гарнитурата от бял ориз/, а от другата слагам нарязани картофки.  При ориза добавям съответното количество вода, при картофките също сипвам малко; по някога добавям и бира и .. печа на умерена фурна. Ето ми рулото стефани с две гарнитури. Стана много дълго обяснение, съжалявам, но е много просто и лесно. Ще останете доволни.   
Виж целия пост
# 8
Иви добре звучи твоя вариант с двете гарнитури  Peace

Аз понякога също слагам в тавата картофки около рулото, но рядко.
А пък ориз никога не съм пробвала.
Виж целия пост
# 9
Аз не съм правила сос към рулото, но веднъж на гости на една приятелка, майка й ни гости с руло стефани полято с редичък сос, светло бежов на цвят, ама така и не разбрах какво има в него  newsm78 ама и не ми хареса особено де. В случая най ми допада идеята за бешамел и на Лео предложението. Можеш да пробваш да сервираш със сос 4ри сирена(ама да не стане тежко) или сос от свежи подправки (тип песто)  newsm78
Виж целия пост
# 10
Подобно на Лео - сипвам течността от тавичката в малка тенджерка, добавям и вино - на око, може би между 1/2 и 1 чаена чаша и пускам котлона да заври. През това време си размивам 2 лъжици брашно с малко вода, да се получи рядка кашичка и като заври винената смес, сипвам на тънка струйка и бъркам, докато се сгъсти. Вече накрая може да се добави и малко течна сметана.
Виж целия пост
# 11
Не го заливам със сос- то си е достатъчно калорично. Но може да направиш гъбен сос, даже със суха гъбена супа и много малко вода; винен сос или бешамел, в който да сложеш малко топено или синьо сирене, за да е по- различно.
Виж целия пост
# 12
Момичета само да си кажа, че снощи направиш сос бешамел, в който сложиш няколко колелца топено-пушено сирене. Те се разтопиха и сосчето стана чудно. Залях всяка порция от рулото с него и мъжа ми си облиза чийката  Mr. Green
Кажа от сега нататък тъй да го правя  Peace

Благодаря на всички за идеите   bouquet
Виж целия пост
# 13
Момичета само да си кажа, че снощи направиш сос бешамел, в който сложиш няколко колелца топено-пушено сирене. Те се разтопиха и сосчето стана чудно. Залях всяка порция от рулото с него и мъжа ми си облиза чийката  Mr. Green
Кажа от сега нататък тъй да го правя  Peace

Благодаря на всички за идеите   bouquet
БРАВО !   bouquet
Виж целия пост
# 14
заливам го с английски бирен сос (рецептата е по Агата Кристи и е в темата за литературните рецепти), иначе ни е сухо, а соса го прави и по-пикантно без да натежава  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия