Свински ребра на фурна

  • 107 512
  • 15
Как да си направя, ако има вече такава тема, извинявам се, но намерих нищо с търсачката.
Виж целия пост
# 1
Аз ги правя,като ги натъркам със сол,черен пипер,горчица,соев сос.
Заливам ги с чаша червено вино,вода и слагам малко уиски.
Може да се сложат и различни  други подправки.
Виж целия пост
# 2
Аз си ги правя винаги по един и същи любима начин - нарязвам си ги, осолявам, малко черен пипер и мятам на скарата или в тефлонов тиган, стават просто превъзходно.
По същия начин може да си ги опечеш и в тава във фурната.
А ако искаш да е като манжда - няма нищо специфично в ребрата, те си се готвят като всяко друго месо, просто са с кокал - стават с ориз, с картофи, с грах, в тенджера, в тава, все едно, както ви се ядат  Simple Smile
Виж целия пост
# 3
 newsm78, като ги сложа в тавата направо да ги запичам или малко да ги задуша под фолио
Виж целия пост
# 4
Наистина по добре ще е да са малко под фолио,за да се задушат.
После откривай и печи ,докато ги харесаш на вид.
Аз ги обичам по препечени.
Виж целия пост
# 5
С малко мазнинка и водичка (или бира) направо печеш, няма нужда от фолио. Но не на много силна фурна, за да не загорят.
Виж целия пост
# 6
  bouquet Блонди, отивам да пека и ще докладвам за резултата
Виж целия пост
# 7
Аз правя медени ребърца на фурна. Слагам в марината за една нощ най-добре и после мятам в тавичката+марината, ако е нужно заливам с малко винце. Завивам с фолио да се задушат леко и като са готови махам фолиото да се запекат. Стават много вкусни.
Медена марината е следната:
2-3 с.л.соев сос
1/2 ч.ч червено вино
2-3 с.л.сос уорчестър
2-3 с.л.мед
шарен пипер
канела
2-3 с.л.балсамов оцет
1-2 с.л. зехтин
Всичко се обърква, ребрата се слагат да постоят в марината поне за 2-3часа, най-добре една вечер. Ако не сте почитатели на екзотичното махате канелата и меда и пак стават  bowuu
Виж целия пост
# 8
Аз пък ги правя, като постеля фолио на дъното на тавата, че после трудно се мие. След това слагам ребрата натъркани с пикантина за барбекю, отгоре ги намазвам с кетчуп и пека под фолио около 30 мин. Като минат 30-те минути, махам фолиото, добавям още кетчуп и запичам за още десетина минути. Стават превъзходни.
Виж целия пост
# 9
Мяташ ги в тава с вода или бира ,ако  ребрата са от по сухите им ливваш малко олио.Течността не трябва да ги покрива.Можеш да сложиш и картофки отдолу.
Друг вариант е да ги натриеш със смес от олио ,горчица и 1-2 ск,чесън (пресован) и чубрица.
Печеш около час на 180-200.
Виж целия пост
# 10
Освен всичко написано до тук да добавя, че слагам чесън и лук върху ребрата- много добър аромат дават.
Виж целия пост
# 11
Как да си направя, ако има вече такава тема, извинявам се, но намерих нищо с търсачката.

Вчера правих ребърца.Посолявам ги със сол,червен и черен пипер,чубрица,подправка за свинско и соев сос.
След като се опекат изваждам ги от тавата и запържвам лук,сварени и нарязани пилешки дробчета,ориз и подправки и пека.
Виж целия пост
# 12
Ето ги и моите!
Мариновани с мед, соев сос, оцет и доматен сос!  Wink
Страхотни:

Виж целия пост
# 13
Да знаете каква вкусотия са само посолени и печени на жар  smile3508 и разбира се винце  cheers или биричка  cheers
Виж целия пост
# 14
Да знаете каква вкусотия са само посолени и печени на жар  smile3508 и разбира се винце  cheers или биричка  cheers
Ама от къде тая жар сега да я намерим........  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия