Еклерите на Иви

  • 15 193
  • 76
Искам да се похваля с еклерите, които направих скоро по ето тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1910.0.html. Винаги съм мислила, че еклерите се правят много трудно, а се оказа, че се правят много бързо и лесно. Ето моите първи еклери:





Виж целия пост
# 1
Много вкусни изглеждат чак ми се доядоха.Браво!Може и аз да ги направя някай ден.
Благодаря за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 2
Inadar,
Трябва да ти кажа че твойте еклери са по апетитни от тези на Иви.
Набавих си продуктите,но утре на спокойствие ще ги направя.
Срахотни са !
Виж целия пост
# 3
Много апетитно изглеждат  Hug
Виж целия пост
# 4
Леле, потекоха ми лигите както съм гладна. Искам и аз еклери. Cry Ще трябва да си спретна едни тия дни.  Twisted Evil 
Виж целия пост
# 5
Поздравления  Hug изглеждат много апетитни, за еклерите само знам че се прави парено тесто , но никога не съм пробвала.
Записвам си рецептата обаче    Naughty
Мерси .....
  bouquet
Виж целия пост
# 6
    А дали  ще е удачно  вече  готовите еклери да се напълнят  с  крем- нишесте  например? newsm78
Виж целия пост
# 7
А как направи заливката от шоколад?
Виж целия пост
# 8
Разтопих един шоколад с масло на водна баня.
bella-dani, за крема може да се използва и нишесте.
Виж целия пост
# 9
   Горещо ги препоръчвам - миналата седмица ги правих - много лесни и вкусни. Аз ги направих в два варианта - солени и сладки. (Иви е едно красиво и чаровно 17-годишно момиченце, чието хоби е кулинарията.)
Виж целия пост
# 10
Ще ме уморите с тия вкусотии. Как обичам пресни еклери.... Crazy
Виж целия пост
# 11
М м м м мисля ще мноооооого скоро ще направя такива  Flutter
Виж целия пост
# 12
За крем мога да предложа следната рецепта:

1 л. прясно мляко
4 яйца
1 ч.ч брашно
1ч.ч захар
1 ванилия
Сварява се млякото заедно със захарта. Отделно се разбиват 4 жълтъка с брашното и малко от млякото. После малко по малко се прибавя от топлото мляко, докато се изравни температурата и тази смес се връща отново към млякото в тенджерката. И така кремът се бърка на слаб огън – постоянно до неговото сгъстяване. След отстраняването му от огъня се прибавя и една ванилия.

Взех го от тук
http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=1764
и дори се пробвах да направя и самите еклери, стават много вкусни  Peace А крема го ядохме от тенджерата още преди да съм напълнила еклерите...  Mr. Green
Виж целия пост
# 13
PS - солените напълних със смес от майонеза, извара, кренвирш, чер и чирвен пипер.
Виж целия пост
# 14
Еклерите изглеждат страхотно, а не се съмнявам и че са много вкусни.
Аз искам да попитам има ли някакви тънкости при печенето? Чела съм че фурната не трябва да се отваря докато се пекат и след като са готови трябвало да изстинат в открехната фурна. Тези еклерчета съм решила да ги направя, надявам се да ми отговорите. Предварително благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия