За готвенето с майонеза да попитам...

  • 2 064
  • 12
Въпросът ми е към тези от вас, които използват майонеза в готвене с топлинна обработка. Понеже напоследък видях доста рецепти за мариноване с майонеза, баници, сладки... Какво ви кара да използвате готова майонеза, вместо яйца, олио, сол и другите и съставки в приготвянето на въпросните ястия? Наистина ли има разлика? За салатите - ясно, аз също предпочитам готова майонеза, а и не бих рискувала със сурови яйца. Но когато става дума за печене и пържене след като е добавена майонезата - каква е разликата и защо не може да се замени с продуктите, от които се прави?
Виж целия пост
# 1
Да ти кажа честно аз пробвах някои от рецептите с майонеза тук във форума....Много мазно ми идва...,но това е въпрос на вкус.Затова не правя вече.Майонеза изполавам само за салати....
Виж целия пост
# 2
Аз скоро правих баница с майонеза по рецепта от форума. Нещо не ми се получи, но не мога да кажа дали причината е в майонезата...Мариновала съм месо с майонеза, която си направих сама. Вкусът после не беше същия. Явно дотолкова сме свикнали вече с тази химия, че... Laughing
Виж целия пост
# 3
Същата работа и с топеното сирене. Ние българите сме си свикнали на мазнотии, какво те учудва.
Виж целия пост
# 4
Единственото, което готвя така е пиле с майонеза. Тогава обаче не слагам никаква друга мазнина. Така не става прекалено мазно и вкъщи се харесва. Не го правя, защото искам да си спестя някой от продуктите или част от работата при готвенето (ако правилно съм разбрала въпроса), просто се получава нещо по- различно на вкус.
Виж целия пост
# 5
Защото обикновено нямам време и с майонезата става бързо. Например картофи с пиле, слагам всичко в тавата, подправки, чер пипер и каквото там ми дойде на ум, обърквам всичко с майонеза, наливам водичка и пека. Вкъщи се харесва много. Мазнина не се слага, в майонезата си има достатъчно. Другата вкусотия е дробчета с лук и майонеза, стават разкошни. Баницата също се получава добре и е хубава и студена. Но, явно е въпрос на вкус.
Виж целия пост
# 6
аз използвам майонеза само за салати с майонеза. Правила съм баница с майонеза, пилешко с майонеза, яла съм и супа с майонеза - става и не е лошо. Напоследък малко вповече ми идва всичката тази маойнеза къде ли не!
Разбира се, може да се замести майонезата с други продукти и дори е по-добре според мен.Просто се избягва блудкавия и повтарящ се вкус навсякъде. Майонезата е нещо като фиксовете 'маги', като сухите супички и универсалните подправки. За работещите домакини, явно е необходимо зло!
Виж целия пост
# 7
На мен ястията с майонеза ми идват по-мазни, и съответно ако прекаля после се превивам на 4 от жлъчка. Скоро правих свинки пържоли с майонеза, и макар, че майонезата си я направих сама, пак ми беше прекалено.
Предпочитам майонеза за салати. Но обикновено слагам и кисело мляко в майонезата, за да я омекотя малко.
Виж целия пост
# 8
Ако се слага кисело мляко в майонезата - например съотношение 1:1 мляко- майонеза, се олекотяват ястията и не са толкова мазни. Друга мазнина, разбира се, не се добавя!  Peace
Виж целия пост
# 9
Не го правя, защото искам да си спестя някой от продуктите или част от работата при готвенето (ако правилно съм разбрала въпроса), просто се получава нещо по- различно на вкус.

Всъщност точно това беше въпросът ми, дали вкусовите качества на нещо сготвено с майонеза са по-добри, различни, предпочитани или просто се прави за да се спести време.
Благодаря ви за отговорите, наистина ми е интересно.   bouquet
Виж целия пост
# 10
Определено вкуса е по-различен. Но на мен понякога майонезата ми идва в повече.
Виж целия пост
# 11
Единствено с майонеза съм правила баница, в смисъл маже се отгоре и после се пече, мене много ми харесва, беше различно и много вкусно  Crazy
А видях сладки с майонеза, странно ми е , може и да са вкусни, но за сега няма да експериментирам  Tired
Виж целия пост
# 12
Отдавна се каних и аз да опитам да сложа майонеза в баницата, но някак  бях предубедена и все не го правих.
Е скоро се престраших. Hug
Искам да ви кажа, че баницата,  освен че стана по-бързо, защото не се занимавах да слагам олио на всеки 3-4 кори се получи страшно вкусна;просто сложих 1 майонеза в плънката със сирене. Не стана по-мазна, даже корите бяха попили всичко и нямаше излишно олио. Всички много я харесаха.  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия